LEGO® DOTS, avagy a kreativitás mesterfoka

A LEGO® évről évre azon van, hogy lenyűgözze és alkotás terén cselekvésre buzdítsa a világot. Mi a helyzet azonban akkor, ha a kis építőkockás házikók mellett, most saját otthonunk is részt vehet a LEGO® új projektjében?

A LEGO® Csoport mindig is egy fedél alá hozta a kreatív alkotás és az önfeledt szórakozás élményét, amely keretein belül a különböző kockák és elemek segítségével teret engedett az alkotói szabadságnak. Nos, most a játékóriás úgy lépett be egy számára idegen terepre, mintha oda született volna. Elkészültek a vadiúj kollekciók, melyekből a karkötőtől kezdve a lakásdekorig, minden megvalósítható.

Az új termék bemutatására Camille Walala designer művészt hívták segítségül, aki 180 gyerkőc és egy szuper LEGO rajongókból álló csapat segítségével bújtatta az 5 szobás konténerházat rendkívüli, álomszerű köntösbe. A több mint 2 millió LEGO elemből épült teljesítmény lenyűgözően sikerült, az 5 szoba mindegyike mind más témában díszeleg, az építményt pedig csúszdán lehet elhagyni. Kinek a Csodák Palotája, kinek pedig ez álmai palotája.

LEGO® DOTS

Nézzük csak meg alaposan ezt a zseniális koncepciót. A karkötő lehet csinos is, menő is – egy biztos, a fiúk (hiszen LEGO®) és a lányok (hiszen LEGO® és még ékszer is) egyaránt rajonganak majd érte. Emellett a világ meg-, újjá-, és átépítése is nagy slágernek számított már az első LEGO® kocka kiöntésétől, ezért minél több lábon áll az ötlet, annál jobb. Amellett, hogy a kicsik maguk rakhatják össze karkötőjüket, több használati tárgy is készíthető belőle, például egy hozzá remekül passzoló ékszertartó, természetesen LEGO dekorelemekkel.

Az elképzelés egyszerű: a kis építőkocka bütykeire remekül illeszkedő, és hozzájuk kiválóan kapaszkodó, különböző dizájnú dekorelemek végtelen alkotói szabadságot hagynak.

És hogyan lesz ebből lakásdekoráció? Természetesen a LEGO® Csoport előrukkolt néhány furmányos alapötlettel, melyeket készlet formájában bocsát az alkotás szerelmeseinek kezébe, ám a kihívást keresőknek nem kell kompromisszumot kötniük. A LEGO® Csoport is bizonyára nagyon boldog, ha más építőelemekkel vagy készletekkel való kísérletekből igazán klassz dolgok jönnek majd létre.

Így írta hát be ismét saját nevét a játéktörténelembe a vállalat az új LEGO® DOTS játékkollekciójával, mely ismét bővíteni látszik az építőjátékok világát, így hát az igazihoz hasonlóan a LEGO® Univerzum is tágul, és mi ennek nagy örömmel leszünk részesei.

Olvasd el többi cikkünket is:

10 tipp a motivált iskolakezdésre »

10 érv az önfeledt játék mellett »

A gyerekek miért kreatívabbak, mint a felnőttek? »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben