Blog

3 mozdulat, amit ne hagyj ki a szenzoros szőnyegeken

A szenzoros ortopédiai szőnyegek előnyeiről már mindenfélét hallani, de a szőnyeg megvásárlása után sokan tanácstalanul állnak a kirakósként illeszkedő darabok előtt: hogyan érdemes használni az eszközt?

Tovább olvasom »

5 tipp, hogy játszva menjen az otthoni mozgásfejlesztés

Nincs is kedvesebb látvány egy boldogan szaladgáló gyereknél. A testmozgás nem csak jó szórakozás, de nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a kicsikből boldog és egészséges felnőttek legyenek. Sok szülőnek fejtörést okozhat az, hogyan szerettesse meg a tornát a gyerkőccel. Ma erre hoztunk néhány tippet!

Tovább olvasom »

Minden, amit tudni akartál a környezettudatos játékokról

A manapság egyre fontosabb és divatosabb környezetvédelem hulláma a játékpiacot sem kerülte el. A gyerekek kíváncsiságát és igényeit kielégítve ma már a játékok anyaga és környezeti hatása is kiemelt szerepet kap. Nálatok van otthon a polcon környezetbarát játék?

Tovább olvasom »

7 érdekesség a Harry Potterről

Harry Pottert senkinek sem kell bemutatni. A varázslótanonc története számtalan gyerekkel szerettette meg az olvasást világszerte az első regény 1988-as amerikai megjelenésétől napjainkig. A megfilmesítésnek köszönhetően a történet a filmvásznon is megelevenedett. Mégis, most hoztunk pár olyan érdekes tényt, amit csak a legelhivatottabb rajongók ismernek!

Tovább olvasom »

Fejlesztő játékok a legkisebbeknek - Miniland

Az izgalmas fejlesztő játékokkal nem kell az iskoláig várni. A Miniland játékai bebizonyítják, hogy akár másfél éves kortól is nyújthatunk a gyerekeknek minőségi szórakozást, ami által játszva fejleszthetik készségeiket.

Tovább olvasom »

Maradj otthon, játssz a kertben!

Az idő már egyre többször kedvez a kültéri játékoknak! A gyerekek szabadon játszhatnak akár egyedül, akár a barátaikkal. A megfelelő felszereléssel legalább annyi, ha nem több kaland vár a gyerekekre a saját udvarukban mint a játszótéren!

Tovább olvasom »

Hasznosan a négy fal között

Az idei tavaszi szünetet meghosszabbította az iskolák kényszerű zárva tartása az ünnep előtt. A délelőtti digitális oktatással folytatott küzdelem után jól esik a pihenés. Az otthoni tanulás mellett azonban különösen figyelnünk kell arra, hogyan kapcsolódnak ki a gyerekek.

Tovább olvasom »

Itt az ideje újragondolnunk a játékot

A 21. században a digitalizáció elkerülhetetlen, és már az egészen kis gyerekek is tableten nézik a Bogyó és Babócát, vagy Peppa malacot. Vannak, akik igyekeznek hátráltatni a folyamatot, a koronavírus okozta helyzetben azonban előnybe kerültek azok, akik szabad utat engedtek a digitális eszközöknek az otthonukban és a szabadidejükben. A digitális oktatás a képernyő elé kényszeríti a gyerekeket, így érdemes újragondolni azt, milyen játékokkal tölti a család a szabadidejét.

Tovább olvasom »

A gyerekek és a szerelem

A mai gyerekek már rengeteg dolgot az internetről tanulnak meg vagy éppen ahelyett, hogy a szüleikkel beszélgetnének fontos témákról, inkább az óvodából, iskolából hallanak róluk. Valentin-nap alkalmából vedd kezedbe az irányítást és beszélgessetek otthon a szeretetről és a szerelemről.

Tovább olvasom »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben