Blog

Megvannak a győztesek, ezek 2021 Ország Játékai!

Idén is megmérettettek egymással az év újdonságai az Ország Játéka versenyen. A szakmai zsűrinek most sem volt egyszerű dolga. Gyönyörű grafikájú társasok, kreatív fejlesztő játékok közül nem egyszerű eldönteni, ki kapja az Ország Játéka címet. A szakmai zsűri mellett szokás szerint a közönség is dönthetett a kedvenc játékait. A szavazók pedig fantasztikusan teljesítettek, hiszen több mint 78.000 voks érkezett összesen az arra érdemesnek ítélt játékokra. Nem csigázunk tovább, ismerd meg a 7 kategória győzteseit!

Tovább olvasom »

Ha felnőttként is tudsz játszani, akkor nem infantilis, hanem szerencsés vagy!

Idén 9. alkalommal rendezik meg az Ország Játéka szavazást, ahol hét kategóriában, több mint hatvan Játék versenyez majd a legjobb helyekért. Ennek kapcsán kérdeztük Kovácsovics Fruzsinát, Fonogram-díjas előadót a játékról, a játékokról és szerepükről a gyermekek fejlődésében.

Tovább olvasom »

Rajzolás határok nélkül: Aquadoodle

A gyerkőcök már akár egy éves koruktól elkezdenek érdeklődni a rajzolás iránt. Szülőként érdemes minél hamarabb ösztönözni őket erre a sokrétű tevékenységre. Azon kívül, hogy már a piciket is örömmel tölti el a vonalak, színek és formák felfedezése, a fejlődésük fontos része is a rajzolás. Többek között a szem-kéz koordináció és a finommotorikus mozgás fejlesztésének elengedhetetlen állomása az írást is előkészítő tevékenység.

Tovább olvasom »

SeaSters Sellőlányok: Meglepetés és varázslat lányoknak

A hercegnők és a sellők a legtöbb kislányt ámulatba ejtik. A színes, csillogó ruhák mesés kalandokra hívják a gyerkőcöket. A SeaSters Sellőlányok a király- és hableányok varázslatos világát ötvözik, mindezt a meglepetés erejével fűszerezve.

Tovább olvasom »

Nálatok ki a legnagyobb Harry Potter-rajongó?

Harry Potter világát az év minden szakában imádjuk, de mi valahogy mindig az őszi-téli időszakban kezdjük újranézni az ikonikus filmeket. Talán azért, mert az adventi időszakban a gyerekek és a felnőttek is jobban áhítoznak a varázslat után. Ez a közös élmény pedig összeköti a család apraja-nagyját, nehéz megsaccolni, hogy ki tud többet Roxfortról.

Tovább olvasom »

Betsy nyuszi: a tökéletes háziállat kicsiknek is

Amikor a gyerkőcök meglátnak egy-egy cuki állatkát, azonnal beleszeretnek. Persze rögtön el is kezdik ostromolni anyát és apát, hogy milyen jó lenne, ha hörcsög, cica vagy nyuszi bújna meg a fa alatt karácsonykor. Nehéz nemet mondani a lelkes csöppségeknek, még akkor is, ha szülőként jobban átlátjuk, hogy egy háziállat mekkora felelősség. A kicsi gyerekek még nem mindig tudják megfelelő módon kifejezni szeretetüket, játék közben így ők is és a kiskedvencek is sérülhetnek. A háziállatra vágyó apróságoknak sokkal testhezállóbb ajándék az interaktív Betsy nyuszi.

Tovább olvasom »

Esős időben is kell egy kis tombolás: Lufifejű boxolók

Itt az ősz, sajnos bármelyik pillanatban beköszönthet az esős idő. Ez újabb kihívás elé állítja a szülőket, hiszen a feszültséglevezetés lehetőségét ilyenkor is meg kell teremteni a gyerekek számára. A lurkók bent nem tudják úgy kitombolni magukat, ahogy az udvaron vagy a parkban tennék. Nem kell rögtön a számítógép vagy a konzolok után nyúlni, ha versengést vagy izgalmat keresünk – még egyjátékos módban sem.

Tovább olvasom »

Mondd mivel játszol és megmondom, ki vagy!

2021.10.08-án indult el az Ország Játéka szavazás, ahol hét kategóriában, több mint hatvan Játék versenyez majd a legjobb helyekért. Ennek kapcsán kérdeztük Tóth Zsuzsát, a Bárányfelhő Gyermek Fejlesztőközpont alapítóját és vezetőjét a játékról, a játékokról és szerepükről a gyermekek fejlődésében.

Tovább olvasom »

Undi Guszti: fejlesztő játék vicces külsőbe bújtatva

Undi Guszti a tökéletes példa arra, hogy a látszat néha csal. Guszti nem tűnik túl okosnak, pedig egyáltalán nem üres a feje! Telis-tele van mókás felfedeznivalóval, amit a kicsik egész biztosan imádni fognak! Ám Undi Guszti nem csupán egy önfeledt szórakozást nyújtó társas, hanem egy gyerekhumorba csomagolt, vérbeli fejlesztőjáték.

Tovább olvasom »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben