10 érv az önfeledt játék mellett

Nem is olyan rossz, ha a gyerek nehezen veszi rá magát, hogy abbahagyja a játékot és házit írni vagy vacsorázni, esetleg aludni menjen. Persze mindennek megvan a maga helye és ideje, de a szülő nagyon jól teszi, ha teret enged a játéknak.

1. A játék a legjobb tanár

A játékidő során a gyerekek tudása gazdagodik, hiszen az olyanok, mint a kognitív képességek, fizikális készségek, szocializáció rohamosan fejlődésnek indul, sőt a szókincsük és a nyelvi készségeik is csiszolódnak.

2. A játék egészséges

Az önfeledt játékidő jótékonyan járul hozzá ahhoz, hogy a kicsik erősség és egészségessé cseperedjenek.

3. A játék relaxál

Amellett, hogy csökkenti a szorongást és a stresszt, a játékkal eltöltött idő növeli a gyerekek érzelmekkel kapcsolatos készségeit.

4. A játék komplex

A gyerekek egészséges fejlődésének egyszerű és komplex módja a sok játékkal töltött idő. Rengetegféleképpen lehet jól szórakozni és a játék minden fajtája jótékony hatásokat von maga után

5. A játékidő hasznos

Mint szülő, felelősséggel tartozik a gyerek jó irányba irányuló fejlődésének alakulásáért. A játékidő hasznos és kifizetődik.

6. Játék és tanulás kéz a kézben

Nincs két külön elfoglaltság a gyerekek esetében, ezért a játék és a tanulás egyvelege alkotja meg azt a tökéletes fogást, melyből falatozva a kicsi csodás felnőtté cseperedik.

7. Játék a szabadban

A kültéri játék nem csak mesés emlékekkel gazdagítja a kisgyerekeket, de fokozza az erőnlétet és a problémamegoldó készségeket, amellett, hogy segít képbe kerülni a valósággal kapcsolatban.

8. A játékok titkai

Mint amolyan izgalmas rejtély, egy-egy játékos tevékenység köré igazi tanulmányok épülnek, nem árt vele tisztában lenni, hogy milyen fajta játék, mit tesz lehetővé és milyen pozitív kimenetellel járhat, így személyre szabottan a kicsiknek a legjobb programokban lehet részük.

9. Nincs szabály

A játékok – hiába rendelkeznek olyankor használati utasítással vagy szabályokkal – szabad teret engednek a gyerekek képzeletének. Új szabályok kitalálása, vagy játékfajták ötvözése során a kreatív hajlam is fokozódik, de az ösztönök elővételével megmutatkozhatnak a gyerekek rejtett tehetségei.

10. A játék jó ösztönző

Nem árt eléggé hangsúlyozni, hogy a játék ösztönzésül is szolgálhat a tanulásra, ezáltal a kicsik rávehetők, hogy szorgalmasabban számolgassanak, vagy elindíthatók a rögös úton, ami az olvasás szeretete felé vezet.

Olvasd el többi cikkünket is:

A varázsloknikon szabad a frizuraválasztás »

Varázslatos társasjáték-szezon köszöntött be »

Miért éppen a fiús játékok? »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben