7 érdekesség a Harry Potterről

Harry Pottert senkinek sem kell bemutatni. A varázslótanonc története számtalan gyerekkel szerettette meg az olvasást világszerte az első regény 1988-as amerikai megjelenésétől napjainkig. A megfilmesítésnek köszönhetően a történet a filmvásznon is megelevenedett. Mégis, most hoztunk pár olyan érdekes tényt, amit csak a legelhivatottabb rajongók ismernek!

  1. A sorozat kedvenc vörös hajú ikrei, Fred és George április elsején, azaz bolondok napján születtek.
  2. Dumbledore neve egy régi angol szó, amely azt jelenti, hogy "dongó".
  3. Harry éppen 40 éves lenne idén.
  4. A filmek felvétele alatt Daniel Radcliff 80 pálcát tört el, mert játszott velük.
  5. Hermione a könyvhöz igazodva kevésbé szerencsés fogsorral szerepelt volna a vásznon, de az őt alakító Emma Watson nem tudott beszélni a műfogakkal a szájában.
  6. Hasonlóan járt Daniel Radcliff is, aki zöld kontaktlencsét viselt volna a forgatásokon, hogy szemszíne hiteles legyen, azonban allergiás reakciót mutatott a lencsére, ezért a rendező elengedte ezt az apróságot.
  7. Emma Watson egy interjúban elárulta, hogy míg neki gyakran sikerültek a felvételek elsőre, addig Daniel Radcliffnek és Rupert Grintnek számos ismétlésre volt szüksége.

Meglepődtél a tényeken, vagy már mindet ismerted? Na és azt tudtad, hogy Harry Potter a könyveken és a filmeken kívül a játékipart is meghódította már? Az izgalmas kalandok és a kedves karakterek visszaköszönnek LEGO szettekről, puzzle-ökről, társasjátékok különleges kiadásairól, figurákról, de akár olyan használati tárgyakról is, mint a bögre, a persely, vagy a kulcstartó. Ha van olyan gyerek – vagy felnőtt – a környezetedben, aki rajong a varázslóvilágért, lepd meg őt valami igazán varázslatossal!

Olvasd el többi cikkünket is:

Fejlesztő játékok a legkisebbeknek - Miniland »

Maradj otthon, játssz a kertben! »

Hasznosan a négy fal között »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben