A varázsloknikon szabad a frizuraválasztás

Alapvetően minden gyerekben megvan az igény saját frizurája megválasztására, bár ebben korlátozzák őket a jóakaratú szülők – furcsa is lenne, ha a gyerekek színes vagy akár extravagáns frizurákkal állítanak be az óvodába vagy iskolába. A szülő által diktált praktikus irányelvek gyakran nem elégíti ki a fantáziadús gyerekeket. A babákat azonban nem kötik ilyen szabályok.

A szabad frizuraválasztás mellett egyébként több érv is szól. Egy 4-5 éves gyerek esetében már nyugodtan kérdezzük meg őket arról, milyen elképzeléseik vannak a saját hajukkal kapcsolatban, hosszút szeretnének, vagy rövidet? A választás építi a gyerekek önállóságát és identitását, megerősíti őket abban, hogy fontos a véleményük, nem utolsó sorban pedig a haj az önkifejezés egyik eszköze.

A saját kobakon való kísérletezés helyett jobb, ha a gyerekek erre alkalmas játékokon élik ki a kreativitásukat. Egy-egy aranyló sörényétől megfosztott Barbie, vagy rövidre nyírt szőrű plüssállatka minden kislány játékosládájában előfordul. Az öltöztetős vagy alvós babák haja könnyen károsodik, a profira hajazó hajformázó stúdiók pedig már csak a fodrászszakma iránt valóban érdeklődő kislányokat kötik le.

Curli Girls

Középutat jelenthet egy mókás, színes hajú Varázslokni baba. Bár a hajvágás itt sem játszik, az egyszerű kézmozdulatra göndörödő tincsek garantáltan elszórakoztatják a kislányokat. A loknikra gyöngyöket és egyéb kiegészítőket is fűzhetnek, így a frizurák száma végtelen. Ha kész a mestermű, elég vízbe meríteni a hajkoronát, hogy újra kiegyenesedjen. A figurákhoz kisállat barátaikat is beszerezhetjük, és természetesen ők sem maradnak egyedi, formázható frizura nélkül.

A saját stílus kialakításáig hosszú az út, engedjük, hogy a gyerekek a játékaikon kísérletezzék ki, mi tetszik nekik igazán! A Curli Girls Varázslokni babákat itt találjátok.

Olvasd el többi cikkünket is:

Szórakoztató és fejlesztő játékok a Tomy-tól »

Mire vágynak a gyerekek idén karácsonykor? »

Mi leszel, ha nagy leszel? »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben