Agytorna nyárra: Pörgesd fel a fogaskerekeket!

A nyári szünet nem a tanulás időszaka, de két fagyi és egy strandolás között néha jólesik ejtőzni egyet. A Fat Brain Toys: Indítsd be az agyad fogaskerekeit nevet viselő játéka remek választás a gondolkodni szerető gyerekeknek – már csak azért is, mert játék közben észrevétlenül fejlődik a logikájuk és a problémamegoldó képességük. Mi ez, ha nem hasznos időtöltés?

Plusz jó hír: ebben az egyszemélyes logikai játékban 40 darab különböző kihívás vár rátok, így megtalálja magának a megfelelőt az elsős kistesó és az érettségizni készülő bátyó is. Na de hogy kell játszani? A dobozban különböző méretű és színű fogaskerekek találhatók, egy lyukakkal teletűzdelt játéktábla és 40 darab feladatkártya. A kiválasztott feladatkártyát be kell csúsztatni a tábla mögé, majd ráhelyezni a képen látható fogaskerekeket. Mivel a célunk az, hogy minden fogaskerék együtt mozogjon, be kell tennünk néhányat a szabadon hagyott helyekre, de hogy milyen színűből hányat használhatunk fel, azt meghatározza a feladatkártya. Egyszerűnek tűnik, de a nehezebb feladatok tényleg feladják a leckét.

A dobozban egy összehúzható tároló zsák is található, így minden adott ahhoz, hogy az Indítsd be az agyad fogaskerekeit játék megkapja az utazójáték titulust is – könnyedén befér a táskába, úgyhogy lehet játszani egy hosszú vonatúton, vagy akár a Balaton partján is két csobbanás között.

Kíváncsi vagy, hogy tetszik Kovácsovics Fruzsinának, a JátékNet játéknagykövetének? Katt ide!

Olvasd el többi cikkünket is:

Egy igazán Súlyos Móka »

A végtelenbe és tovább! – Buzz Lightyear a láthatáron »

Kovácsovics Fruzsina a JátékNet nagykövete »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben