Ami nem hiányozhat az iskolatáskából

Nyakunkon az ősz, hamarosan becsengetnek. Fontos, hogy a gyerekek nem csak lelkesen, de felkészülten is vágjanak neki az első napnak. Most elmondjuk, mi nem hiányozhat egyetlen iskolatáskából sem!

A legegyszerűbb, ha a leendő órarend alapján készítjük el a csekklistánkat. Mindenképpen szükség lesz füzetekre: vonalasra, négyzetrácsosra, simára és kottásra is. A kisebbek az A/5-ös méretet használják legkönnyebben. A füzetekre vehetünk színes, mintás borítókat és névcímkéket, hogy a gyerekek örömmel forgassák őket a későbbiekben, és egyben, hogy megvédjük őket a későbbi viszontagságoktól. Egy leckefüzet sem árt, hogy egy helyre lehessen összeírni minden feladatot.

Egy táskából sem hiányozhat a jól megtöltött tolltartó. Életkortól függően lássuk el a gyerekeket ceruzával, tollal, színesceruzákkal, szövegkiemelőkkel, vonalzóval, ollóval, ragasztóval. A technikaórákon készített műremekekhez szükség lehet hurkapálcikára, színes lapokra, rajzlapra, vízfestékre és temperára is – az ecsetekről se feledkezzünk meg.

Akik még csak most ismerkednek a matematika világával, azoknak nagy segítség – és talán követelmény is – a színes korongok és a számoló pálcák készlete. A nagyobbaknál talán már a körző és a hosszabb vonalzók is előkerülhetnek az órán.

A tanszereken kívül még egyéb holmikra is szüksége lesz a kisiskolásoknak. Intézményenként változó lehet, mit kérnek a tisztasági csomagba, de fogkefével, szappannal, törülközővel, sebtapasszal mindenképpen érdemes készülni. A testnevelésórára tornazsákok is állítsunk össze, amibe a házi rendben foglaltaknak megfelelő ruházatot kell összekészítenünk. Ha nem most kezdi gyermekünk az iskolát, ennek tartalmát akkor is vizsgáljuk felül, nehogy az első testnevelésórán szembesüljön vele, hogy szorít a cipő vagy a tornadressz.

Mind közül a legfontosabb azonban a táska kiválasztása, amit a gyerekek szívesen pakolnak be napról napra az egész tanévben. Keressünk olyan darabot, aminek színe és mintája megfelel a gyermekünk ízlésének, kialakítása pedig a fizikumának – így nem lesz olyan nehéz az iskolatáska.

Olvasd el többi cikkünket is:

Varázslatos társasjáték-szezon köszöntött be »

Miért éppen a fiús játékok? »

Mario még sosem volt ennyire valóságos – új pálya a LEGOtól »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben