Barbie baba, amiről még nem tudtál

Ha egy óvodás korú társaságban kiejtjük azt a szót, hogy Barbie baba, abban a pillanatban felkapják a fejüket a kislányok és csillogó szempárok figyelnek izgatottan! Barbie mára egy fogalom. Egy olyan játék, ami egyben egy ideát is jelképez; szőke hajával, csinos alakjával és trendi ruháival. Egy életérzés, több, mint holmi baba a játékboltban. De honnan nőtte ki magát ez a világmárka, milyen előzményei voltak?

 

Az ötvenes években a kislányok még csak papírból kivágott babákkal játszottak. Nem tett másképp Ruth Handler kislánya, Barbara sem. Az anyuka észrevette, hogy a kislány előszeretettel öltöztetgeti a papírból kivágott ruhákkal az újságok modelljeit. Innen jött az ötlet, egy olyan kézzel fogható baba megalkotásához, ami egy felnőtt nőt ábrázol.

(Kép forrás:http://i192.photobucket.com/albums/z242/sjashideout/todo/RUTHHANDLER.jpg)Az 1959-ben megrendezett amerikai Játékvásáron, óriási sikert aratott a Barbie baba, ami- nem nehéz kitalálni- Ruth kislánya után kapta nevét. Az első évben 351 ezer babát adtak el, melynek darabja 3 dollárba került. Az első Barbie babáknak szőke és fekete hajuk volt és fekete-fehér fürdőruhát viseltek.

(Kép forrás:http://moly.hu/system/node_items/2756/image_normal.jpg?1376145381) 

Azóta az egyszerű játékból legendává vált baba, több millió kislány szeretett bálványává, gyűjtők keresett tárgyává, és nem utolsósorban divattervezők, filmgyártók, popsztárok múzsájává vált. Mára már Babrie babák széles választéka áll rendelkezésre. Barbie, több image váltáson is átesett, de az aktuális trendet mindig követi. Egészen a hatvanas évektől kezdve hódit a divatos Barbie:

(Kép forrás:https://hu.pinterest.com/search/pins/?q=barbie)Mind a mai napig, amikor van már olyan babamodell, amelyik ruháját például a híres olasz divatdiktátor, Armani tervezi.

(Kép forrás:https://hu.pinterest.com/search/pins/?q=barbie)A legnépszerűbb Babrie babák közé tartozik a sellő Barbie, ami már évek óta vezeti a toplistát. A legújabb mesehős pedig a Szuperhős Barbie, aki különleges képességeit egy varázspillangónak köszönheti.Olvasd el többi cikkünket is:

Sport, amitől az egész világ lázban ég! »

Készségfejlesztő labdázás »

Ha bébik, akkor Lamaze játékok »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben