Egy igazán Súlyos Móka

A Fat Brain Toys élvezetes és újító logikai játékokat gyárt, és arról is híresek, hogy mindig figyelemfelkeltő nevet adnak a termékeiknek. Súlyos Móka. Ez sem rossz, ugye? És ahogy a neve, maga a játék is nagyon frappáns, olyannyira észrevétlenül fejleszti a gyerekek stratégiai gondolkodását és megfigyelőképességét, hogy még csak gondolni sem fognak arra, hogy ők most egy fejlesztő játékkal játszanak.

A szabály nagyon egyszerű: a játékosok húznak egy lapot, amelyen egy rózsaszín, lila, pink vagy zöld hátterű szám található. A feladatuk az, hogy az adott számot a megfelelő színű nyílhoz forgassák a különböző súlyok segítségével. Igen ám, csak nem mindegy, hogy melyik tüskére rakjuk azt a súlyt, főleg nem úgy, hogy egy körben a játékos csakis egyetlen egyet helyezhet fel vagy vehet le. Meglehetősen bosszantó tud lenni, ha mindössze néhány milliméter hiányzik a tökéletességhez, ráadásul mire újra sorra kerülünk, tuti, hogy fel- vagy lekerül pár súly, és ezáltal teljesen megváltozik a kerék helyzete. Lényeg a lényeg, nem könnyű egyensúlyba hozni a kereket, de ettől olyan mókás és súlyos ez a kerék.

Szükség lesz egy jó nagy adag türelemre – főleg az elején –, de körről körre észrevehető a fejlődés, és ez bizony nem jelent mást, minthogy a játékosok „okosodnak”. Leginkább másodikos kortól ajánlott, a nyolcévesek már egészen biztosan élvezni fogják, de a felnőtteknek is jó kihívás és még jobb szórakozás. Sőt, nem túlzás azt állítani, hogy a Súlyos Móka bemutatja még a fizika alapjait is – a létező legjátékosabb módon.

A játékot ide kattintva éred el!

Olvasd el többi cikkünket is:

Új otthonra találtak a végtelenszer átalakítható kisállatok »

Hajtogatós kókusz-pókusz »

Figyelj és tanulj (MintA nagyok)! »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben