Bemutatták az idei év játéka díj versenyzőit az Egyesült Államokban

A héten rántotta le a leplet az amerikai játékpiacért felelős The Toy Association a 2019-es év döntős játékairól.

A Toy of the Year Awards (röviden TOTY) - amire akár a játékvilág Oscar-díjaként is lehet tekinteni – során a legjobb játékokat és márkákat díjazzák. A rendezvény többek között jótékonysági célokat is szolgál.

A döntőbe jutott játékok bejelentéséről a TOTY nagykövetek gondoskodtak. Ezután egy szavazási időszak kezdődik, mely során az érdeklődők 17 kategóriában választhatják ki kedvenceiket, mint például az év akciófigurája vagy leginnovatívabb játéka. Plüssjátékok, szabadtéri játékok és korcsoportok szerinti játékok közül is válogathatnak a szavazók.

A versenybe több mint 200 gyártó szállt be, összesen körülbelül 550 neveztek be. A játékok zsűrizéséről egy 19 tagú szakmai zsűri gondoskodott, akik között játékszakértők, eladók, újságírók is megtalálhatóak. A döntősök kiválasztása során a termékek kreativitását, kinézetét, játékértékét és marketingjét is figyelembe veszik.

A dobogósokat 2019 februárjában jelentik be egy gála keretében. Az egyes kategóriák győztesei mellett megválasztják az év játékát, és az összesítésben legtöbb szavazatot kapó játékot is díjazzák. A gála egyébként felvezetőként szolgál a 116. alkalommal megrendezett North American International Toy Fair játékkiállítás és vásár számára.

Nem szabad elfelejteni, hogy kishazánk is rendelkezik egy hasonló eseménnyel, az idei Ország Játéka verseny nyerteseit már megtekinthetitek ezen a linken (https://www.orszagjateka.hu/#nyertesek).

Olvasd el többi cikkünket is:

Sport, amitől az egész világ lázban ég! »

Készségfejlesztő labdázás »

Ha bébik, akkor Lamaze játékok »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben