Ezek a játékok nyerték el 2023-ban az Ország Játéka díjat!

Hivatalosan is lezárult az Ország Játéka verseny 2023-as kiadása. Az idén 10. éve megrendezett rangos szakmai versenyt november 5-én jubileumi játszónappal koronáztunk meg, a Groupama Arénában. A fergeteges Játszónap során a gyerekek és szüleik vagy kísérőik több mint 80 játékújdonságot vehettek szemügyre és próbálhattak ki – ezek legtöbbjével eddig csak a TV-reklámok vagy az Ország Játéka közönségszavazás keretén belül találkozhattak. És míg a gyerekek kacagással töltötték be az Arénát, a zsűri összeült, hogy alaposan szemügyre vegye a nevezett játékokat, és meghozza szakmai döntését. A különböző kategóriákban versenyző játékoknak pontosan meghatározott feltételeknek kellett megfelelniük, és a legfontosabb szabály ez volt: Győzzön a legjobb! November 6-án pedig a több mint egy hónapig tartó közönségszavazás is véget ért, a voksokat összesítve pedig végre leránthatjuk a leplet a 2023-as Ország Játéka verseny nyerteseiről!

Bébijáték kategória

Bébijáték kategóriában a Lalaboom: Montessori bébi fejlesztőjáték nyerte el leginkább a szakmai zsűri tetszését, míg a közönségkedvenc a Fisher-Price: Kacagj és fejlődj tanuló játéktábla volt.

 sup

Szerepjáték kategória

A Szerepjáték kategóriát a szakmai zsűri szemében a Jabadabado: Szerszámos öv - 10 részes nyerte, a közönségszavazatok alapján pedig a LEGO Friends: Mobil miniház 41735 volt a győztes.

 sup

Járművek kategória

Járművek terén a Playmobil és a LEGO volt a nyerő: a szakmai zsűri a Playmobil: SWAT Mentőhelikopter fénnyel és hanggal 71149, a közönség pedig a Lego® Technic: Lamborghini Huracán Tecnica 42161 játék járművet nevezte az Ország Játékának.

 sup

Interaktív játék kategória

Interaktív játék kategóriában Bitzee interaktív digitális kisállat volt a zsűri kedvence, a közönség pedig a Beszélő Bing nyuszi plüssfigurára adta le a legtöbbször a voksát.

 sup

Kreatív készségfejlesztő kategória

A szakmai zsűri megítélése alapján a Maped Creativ: Karkötő készítő készlet lett idén az ország kreatív készségfejlesztő játéka, a közönség szemében pedig a BUKI: Professzionális gravírozó műhely nyerte el ezt a címet.

 sup

STEM játék kategória

STEM játék kategóriában a szakmai zsűri a Smart Games: Lovas Klub logikai játékot szavazta meg a kategória legjobbjának, a közönségszavazás győztese pedig a BUKI: Mikroszkóp 30 kísérlettel készlet lett.

 sup

Társasjáték kicsiknek kategória

Társasjáték kicsiknek kategóriában a zsűri holtversenyt szavazott a Kuruzsló és Tsa. - Quedlinburgi Futam és a Deszkalózok – Csak semmi fánik! között. A közönség ezzel szemben a Bogyó és Babóca: Hónapos társasjátéknak szavazta meg az első díjat.

 sup

Családi/parti társasjáték kategória

Családi/parti társasjáték kategóriában a zsűri a Hallatlan társasjátékot, a közönség pedig az Uno Quatro társast ítélte meg a legkiemelkedőbbnek.

 sup

Gamer társasjáték kategória

Gamer társasjáték kategóriában a szakmai zsűri szemében a Medvepark társasjáték, míg a közönség szerint a Stranger Things: Hellyel lefelé társasjáték volt a nyerő.

 sup

A szakmai zsűri és a közönség által odaítélt díjakon kívül a kedvenceket két különdíjjal is megjutalmaztuk. A JimJam különdíját idén az Árnyékmókus társasjáték nyerte el. Idén pedig másodjára adunk át Játszónap különdíjat, amelynek nyertese a Silverlit: Csupaszív Pingvin interaktív figura lett.

 sup

Ezúton is gratulálunk a győzteseknek! Reméljük, a díjazott játékok a Ti tetszéseteket is elnyerik, és ki tudja? Kedvenceitek talán karácsonykor a fa alá is bekerülnek…

Olvasd el többi cikkünket is:

Indul az utazás! Hogyan készülhettek fel az osztálykirándulásra? »

Biztonságos napozás és bőrápolás: Tippek a megfelelő fényvédelemhez »

10 tipp, hogy hogyan készítsd fel gyerkőcödet nyári szünetben a sulira »

Összes cikkünkért kattints ide »