Fantáziát beindítani - hamarosan indul a Crayola Kreativitás hét!

Ez az esemény nem más, mint egy ingyenes programsorozat iskoláknak, könyvtáraknak és családoknak, melynek keretén belül a regisztrált résztvevők 7 napon keresztül férnek hozzá olyan letölthető tartalmakhoz, hírességek aktivitását bemutató videókhoz, melyek segítségével – a különböző témák átbeszélésén keresztül - együtt ötletelhetnek és lenyűgöző alkotásokat hozhatnak létre a gyerekek a szülőkkel és a pedagógusokkal.

Idén először csatlakozik Magyarország is ehhez a világszintű eseményhez, mely a korábbi évek alatt egy igazán nívós, inspiráló eseménnyé nőtte ki magát. Ha pedagógusként regisztrálsz, az osztályoddal tudod kiaknázni a lehetőségeket, ha szülőként, akkor pedig otthon alkothattok remek dolgokat.

Azért, hogy a lehető leghatékonyabban készülhessetek fel erre a nagyszerű alkotós-gondolkodós hétre, a Crayola minden napra készített egy-egy letölthető tevékenységtervezési útmutatót, gondolkodó lapot, valamint napi tevékenység és napi kihívás videót.

 sup

A Tevékenységtervezési útmutatókról:

  • Tartalmazza a szükséges anyagok listáját, beleértve a kézikönyveket és a javasolt kellékeket.
  • Egyértelmű tanulási célokat és alapvető kérdéseket fogalmaz meg a tanulók számára.
  • Az osztályteremben használható ötletek ír le, melyek olyan formában kerültek megtervezésre, hogy az egyes tevékenységek a kapcsolódó videókkal 30 percen belül befejezhetők!
 sup

A Gondolkodó lapokról:

  • A tanulók a tevékenységet saját maguk is elvégezhetik a Gondolkodó lapon, az egyértelmű utasítások és felszólítások segítségével.
  • Ösztönzik az együttműködést és a kommunikációt a javasolt kérdésekkel és a közös érdeklődéssel.
  • Használja a napi videókat, hogy valós példákat mutasson a kreativitás működéséről.

Kedvcsinálónak vessetek a pillantást a teljes programra:

 sup

És ez még nem minden! 7 napon keresztül Minden nap vár egy nyereményjáték, ahol az eseményhez köthető ajándékokat (pl. pólók, könyvek, kiegészítők), és Crayola termékeket lehet nyerni. Ráadásul minden pedagógus egész évben ingyenesen hozzáférhet a digitális forrásokhoz, a szórakoztató, tananyagközi kreatív tanulási lehetőségekhez!

Az esemény 2024. január 22-28 között kerül megrendezésre, és a fent ismertetett kreatív tartalmakat csak a regisztrált felhasználók érhetik el, ezért érdemes még ma regisztrálni, hogy le ne maradj a lehetőségről: https://creativity-week.squarespace.com

Olvasd el többi cikkünket is:

Végre itt a tavasz! Készen állsz a húsvéti készülődésre? »

Cooltúra a magyar társasok között »

Farsangi Mulatságok: Hagyományok és Jelmezek a Magyar Kultúrában »

Összes cikkünkért kattints ide »