Farsangi arcfestés gyerekeknek

Hamarosan itt a farsang, újra áll a bál! A népi hagyományok szerint a tél elűzését és a hideg idő enyhülését remélve tartják meg, minden évben ezt az ünnepet. Ilyenkor mókás jelmezeket öltünk magunkra és maszkot húzunk. Ami szintén legalább ilyen vicces, az arcfestés. Nincs olyan gyerek, aki ne szeretné, ha kifestik az arcát!

Néhány lépésben szeretnénk bemutatni nektek egy fiús és egy lányos arcfestő technikát. A képen egy nyelvét kiöltő kutyus arcfestése látható. Használj fiús arcfestő készletet, melyben megtalálhatóak a fehér, fekete és piros színek.

  • Fehér festéket használva, egy szivacs segítségével, kenj foltokat az arc oldalsó részére egy csíkban és a száj köré.
  • Fekete festékkel maszatolj a szem környékére egy monokli szerű foltot és egy pöttyöt az orra.
  • Piros festékkel és ecsettel rajzold meg a száj mellé a nyelvet, majd fehéret belekeverve halványíthatod, rózsaszín átmenetesre.
  • Fekete színnel, ecsetvonásokkal fesd meg a foltok kontúrját és rakj apró pöttyöket az orrocskája alá!

(Kép forrás: http://www.pequeocio.com/maquillaje-paso-a-paso-perrito/)A kislányok egyik legkedveltebb mintája, a csodálatos, színes pillangó! Használj lányos arcfestő készletet, melyben a pillangóhoz szükséges színeket megtalálod.

  • Sárga színnel, egy szivacs segítségével fessük meg a pillangó szárnyának belsejét, a belső szemcsont mentén.
  • Szintén szivaccsal folytatva, fessük narancssárgára a szemzug folytatását és a szemhéjat.
  • Világos rózsaszínnel egészítsd ki a szárny külső részét, a szem külső zugától a halántékig, lent pedig egészen az arccsontig.
  • Ezek után kék színnel, finoman zárjuk le a szárnyak végeit, enyhe kék-rózsaszín átmenettel egy csipetnyi lila színt keverve. Majd a két szárny között, ecsettel fessük meg a pillangó testét, figyelve arra, hogy csak a két szem között legyen a test, az orra ne menjen rá.
  • Most pedig fekete ecsetvonásokkal menjünk végig a pillangó sziluettjén és vékony kontúrral fessük meg a csápokat is!
  • Végezetül pedig, feketével folytatva a színek közé vonalakat húzva, a szemöldök környékét és a szárny alsó részét, ízlés szerint befejezve.

(Kép forrás: http://blesstheirheartsmom.blogspot.hu/2011/10/halloween-how-to-extreme-face-painting_29.html?m=1)Nézd meg farsangi kiegészítőinket, hogy ne maradjon ki semmi se a mókás kalandozásból!

Olvasd el többi cikkünket is:

Sport, amitől az egész világ lázban ég! »

Készségfejlesztő labdázás »

Ha bébik, akkor Lamaze játékok »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben