Figyelj és tanulj (MintA nagyok)!

Nyáron hajlamosak vagyunk elveszni a színek és minták tömkelegében. A téli napok szürkeségét magunk mögött hagyva szívesen nyúlunk izgalmasabbnál izgalmasabb mintákhoz, és a színre színt típusú párosításoktól sem hőkölünk vissza. De mit szólnátok ahhoz, ha ezek a minták egy játék keretében köszönnének vissza?

A Fat Brain Toys Mintafigyelő kártyajátékával ugyanis kicsik és nagyok együtt tehetik próbára koncentrációs és formafelismerő készségeiket. A 2x2-es alapon négy különböző szimbólumot tartalmazó lapokból álló, tetszőleges méretű játékmező kirakását követően a kezdő játékosnak húznia kell egy lapot. A játékosok célja megtalálni a játékmező azon elemét, amelynek négy szimbóluma és azok elhelyezkedése pontosan megegyezik a lapon találhatóval. A kört a leggyorsabb játékos nyeri, aki magához veheti a kihúzott lapot. A játék nyertese pedig az a játékos, akinek a legtöbb lapot sikerül összegyűjtenie.

A Mintafigyelő kártyajáték rendkívül sokoldalú, hiszen a játékosok különböző játékmódok közül választhatnak. Ám függetlenül attól, hogy könnyebb vagy nehezebb pályára tévedtek, a játék a koncentrációs és formafelismerő készségeken túl a vizuális érzékelést is nagy mértékben fejleszti. Így hát, ha készen álltok arra, hogy „Megtaláltam! Ja, mégsem…” kiáltásaitokkal egymást túlharsogva dolgoztassátok fogaskerekeiteket, ez a játék nektek szól! Ha pedig kíváncsiak vagytok arra, hogy Fruzsi melyik játékmódot választotta, kattintsatok a videóra!

Olvasd el többi cikkünket is:

Új otthonra találtak a végtelenszer átalakítható kisállatok »

Hajtogatós kókusz-pókusz »

Egy igazán Súlyos Móka »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben