Gyereknap – gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek!

Május utolsó vasárnapján gyerekzsivajtól hangosak az otthonok, az utcák és a játszóterek. Ez a nap a gyerekeké… és nem csak! Egy olyan programajánlóval készültünk most Nektek, amely nemcsak a család legkisebb tagjainak, hanem a szülőknek is mókás, nevetéssel teli időtöltést ígér. Nézzük is!

Izgi-mozgi gyereknap

Ha hét ágra süt a nap, a gyerekeknek bizony igencsak nehéz megálljt parancsolni. A kis lurkók imádnak mozogni és önfeledten játszani, így a sportesemények mindig remek választásnak bizonyulnak. Menjetek el biciklis túrára, barangoljatok a zöld fényben ragyogó erdőkben, vagy szervezzetek versenyeket: ha összegyűlik a család, és együtt ünnepelnek a barátok, akár még egy barátságos focimeccs is kerekedhet a közösen töltött időből. Egy másik, ugyancsak közkedvelt és könnyen tanulható csapatjáték a méta, amely csakhamar kifullasztja, de nevetésre is bírja a résztvevőket. A lehetőségek száma végtelen, és bármelyik opció mellett is döntenétek végül, a sportos programokkal nem lőhettek mellé!

Kicsiny kezek nagy munkában – legyen a gyereknap kreatív!

Legyen szó arcfestésről, gyöngyfűzésről, ékszerkészítésről vagy agyagozásról, a kreatív programok mindig képesek színt vinni a hétvégékbe. A gyerekek részt vehetnek szervezett programokon, vagy akár az otthont is pikk-pakk kreatív műhellyé alakíthatjátok. Ha egy izgalmas, gyerekek számára is lebilincselő kreatív foglalkozásra vágytok, készítsetek közösen egy igazán tavaszias, színes virágos keretet tükrötöknek. Ehhez a következőkre lesz szükségetek: keret nélküli tükör, levegőn száradó gyurma, színes festék és egy kis pillanatragasztó. A levegőn száradó gyurmából formázzatok gömböket (egy virág elkészítéséhez 6 gömb szükséges – 5 a szirmokhoz, 1 pedig a virág közepéhez). Készítsetek kisebb és nagyobb gömböket, amelyekből különböző méretű virágokat állíthattok össze. Figyeljetek arra, hogy a virág közepén lévő gömb mindig más színű legyen, mint a szirmok. Várjátok meg, míg az újdonsült virágok megszáradnak, majd sorakoztassátok fel őket a tükör szélén. Amikor kész a próbadíszítés, pillanatragasztóval rögzítsétek a virágokat a tükörhöz, és hagyjátok a ragasztót megszáradni. Már készen is van a csodaszép tükör. És a gyereknap is szuper hangulatban telt!

Legyen a gyereknap mozinap!

Ha arra vágytok, hogy a moziverzum 2-3 órára az egész családot magába szippantsa, akkor csak üljetek be egy moziterembe, és nézzétek meg az új, élőszereplős Kis hableány filmet, amelyben az összes kedvenc Disney-dalotokat a szereplőkkel együtt dúdolhatjátok. Vagy éljetek át hihetetlen izgalmakat a várva várt Super Mario Bros. filmmel, amely a szülők számára is tartogat egy kis nosztalgiázást. A Marvel filmek rajongóit a Galaxis őrzői hívják utolsó nagy kalandjukra, amelynek során a nézők a mindig morcos, enyhén aggresszív „mosómedve”, Mordály, gyerekkorába is bepillantást nyerhetnek. Legyen nálatok zsepi, mert megható pillanatok várnak rátok. A legkisebbek arcára pedig a mozikban műsoron levő, 12 mini történetből álló Bogyó és Babóca film, valamint az extracuki Ölelj meg – Macikaland Mézföldön mese csalhat mosolyt. És persze a popcorn, hiszen az mindig garantált mosolyfakasztó!

Mindenkinek fantasztikus, mosolygós pillanatokban gazdag gyereknapot kívánunk! Töltsétek bárhol, bármilyen program keretében, a lényeg, hogy együtt legyen a család, és mindenki jól szórakozzon!

Olvasd el többi cikkünket is:

Gyereknapi tervező »

Hogyan válasszunk a gyerkőcnek kerékpárt? »

Egy tökéletes közös nap »

Összes cikkünkért kattints ide »