Hogyan válassz iskolatáskát?

Nem elég, hogy a gyereknek tetszik! Az iskolakezdés már a nyakunkon, de még mindig nem tudtuk dönteni, mibe is pakoljuk azt a rengeteg cipelni valót? A helyes iskolatáska megválasztása nagyon fontos a gyermekek egészségére nézve, hiszen nagy valószínűséggel egész évben ebben hurcolja majd benne a tanszereket, így mindenképpen fokozottan figyeljünk oda vásárláskor!

Iksolatáska

Bár már hazánkban is jogszabály figyelmeztet az iskolába hordott tankönyvek maximális súlyát illetően (ez 3 kilogramm), azonban, ha ehhez hozzávesszük a többi tanszert, az uzsonnát, kulacsot, könnyen elszállhatnak a kilók. Ha már mindenképpen nagy súlyt kell cipelni, fontos a táska helyes használata is. Ha csak egy vállon cipelik a nehéz táskát, az akár tartászavar kialakulásához is vezethet, ha pedig nem megfelelően terhelődik a súly a hátra és a vállra (például a pántok hossza nem megfelelő) az hát és nyakfájást okozhat.

Iksolatáska

A fenti kellemetlenségek minimalizálására készülnek az úgynevezett ergonomikus vagy anamtómiai iskolatáskák. Ezek általában nagyobb teherbírású, erősebb anyagból készülnek, a gerinc és a vállak kímélését szem előtt tartva. Nagy, párnázott pántokkal rendelkeznek, melyek nem vágnak bele a gyermek vállába. Egyes daraboknál a mellkas vagy a derék táján is található szíj a jobb tehereloszlatás céljából. A hátrésznél jól jön a komolyabb párnázottság, illetve, hogy az anyag jól szellőző legyen, így növelve a komfortérzetet.

A belső kialakításnál általában több rekesszel rendelkeznek, így könnyebben eloszlatható a súly (a nehezebb dolgok, vaskosabb könyvek kerüljenek hátra, a háthoz közelebb). Ezután jönnek az olyan funkciók, mint a vízállóság vagy a különböző fényvisszaverő felületek a biztonság érdekében. Bár az előbbieknél kevésbé fontos, de szempont természetesen a külcsín is. Szerencsére ebben ma már nem kell kompromisszumot kötnünk, gyermekeink kedvenceinek többségével gyártanak ilyen kialakításuk iskolatáskákat.

Iksolatáska

A gyermekek egészségének maximális megóvása érdekében tehát mindenképpen figyeljünk oda a cipelendő súly csökkentésére (ameddig csak tudjuk), a táska viselésének helyes módjára, és magára a táska anyagára, kialakítására, ergonómiájára.

Nézzetek körül a JátékNet webshopjában JátékNet webshopjában, ahol biztosan megtaláljátok majd a nektek tetsző és az egészséget is szem előtt tartó iskolatáskát!

Mi is sütiket (cookie) használunk az oldalainkon. Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben    Rendben Nem szeretném