Hogyan válasszunk megfelelő méretű medencét a kertünkbe?

A nyári melegben egy medence a kertben igazi felüdülést jelenthet az egész család számára. Azonban a megfelelő méretű és típusú medence kiválasztása nem mindig egyszerű feladat. Ebben a cikkben segítünk eligazodni a lehetőségek között, figyelembe véve a rendelkezésre álló helyet, a gyerekek számát és a medence használatának célját. Bemutatjuk a webshopunkban elérhető különböző méretű és típusú medencéket is, hogy megtaláljátok a legideálisabbat.

1. A rendelkezésre álló hely méretének figyelembevétele

Az első és legfontosabb szempont a medence helyének meghatározása. Mérjük le pontosan a kert azon részét, ahová a medencét szeretnénk elhelyezni. Fontos, hogy elegendő helyet hagyjunk a medence körül is, hogy kényelmesen megközelíthető legyen, és biztonságosan tudjunk mozogni körülötte. Ha kisebb kerttel rendelkezünk, érdemes kisebb méretű medencében gondolkodni, míg nagyobb kertekben akár egy nagyobb, földbe süllyesztett medence is szóba jöhet.

2. A gyerekek száma és életkora

A medence méretének kiválasztásánál fontos figyelembe venni, hány gyerek fogja használni, és milyen korúak. Ha csak egy-két kisgyermek számára keresünk medencét, elegendő lehet egy kisebb, 1-2 méter átmérőjű felfújható medence. Nagyobb család esetén, ahol több gyerek is szeretné egyszerre használni a medencét, érdemes nagyobb, 3-4 méter átmérőjű vagy még nagyobb medencében gondolkodni.

3. A medence használatának célja

Gondoljuk át, hogy mire szeretnénk használni a medencét. Ha csak hűsölni szeretnénk benne a nyári melegben, egy kisebb, felfújható medence is elegendő lehet. Ha azonban úszni is szeretnénk benne, vagy a gyerekeknek szeretnénk több játékteret biztosítani, akkor érdemes nagyobb méretű, merev falú vagy földbe süllyesztett medencét választani.

A megfelelő méretű medence kiválasztása sok tényezőtől függ, de a legfontosabbak a rendelkezésre álló hely, a gyerekek száma és életkora, valamint a medence használatának célja. Webshopunkban minden igényre találhattok megfelelő medencét, hogy a nyár valóban felejthetetlen legyen. Nézzetek körül kínálatunkban, és válasszátok ki a számotokra legideálisabbat!

Olvasd el többi cikkünket is:

Mit lehet csinálni gyerekekkel a hőségriadó alatt? - 8 szuper programötlet »

Egy SUP-er program az egész családnak! Gyerekekkel a vízen? Naná! »

15 ötlet, amivel mókásabbá teheted a nyári szünetet a gyerkőcök számára! »

Összes cikkünkért kattints ide »