Hogyan válasszak iskolatáskát?

Nyár közepétől apránként összeszedjük mindazt, amire majd szüksége lesz csemetéknek az iskolakezdéskor, hogy ne egyszerre sokkoljon a nagyobb kiadás. Ilyenkor a bevásárlókocsiba kerülnek füzetek, ceruzák, festékek, tolltartó, uzsonnás doboz, na és persze a mindent elbíró iskolatáska is!

Az iskolatáska kiválasztásánál érdemes néhány alapvető szempontot figyelembe venni, hisz gyermekünk nap mint nap ezt fogja viselni az iskolában. Épp ezért az egyik legfontosabb, hogy kényelmes és mindemellett praktikus is legyen az iskolatáska. A féloldalas terhelés, ami a gerinc és az izomzat torzulásához vezethet könnyen elkerülhető, ha nem féloldalas táskát választunk. Kisiskolások számára érdemesebb a jól bevált, hagyományos, téglalap formájú, merevített táskák közül válogatni. Ez azért is praktikus, mert a füzetek, könyvek nehezebben gyűrődnek össze bennük, így könnyebb rendezetten belepakolni, ami nagyban segíti egy kis elsős életét.

Az egyik legjobb választás az anatómiailag kialakított, de legalábbis merevített és némileg párnázott hátú iskolatáska. Az anatómiai táskák előnye, hogy a súlyt megfelelően oszlatja el a hát egész területén, így nem terhel meg egy-egy pontot, illetve kevésbé befolyásolja az egyensúlyt és a mozgást. A hátrész kialakításán kívül a másik nagyon fontos dolog, hogy a vállpántok párnázottak és állíthatóak legyenek. Ez is ugyanúgy segít a súlyeloszlásban és nem terheli meg annyira a kis vállakat.

Ha a külsőségek megfelelnek, nézzünk a táska mélyére! Itt tényleg lényeg a méret, hogy minden elférjen benne. Célszerű, ha a táska belsejében több, elkülönített rekesz is van, illatve cipzáros zsebek, ahova pénztárcát vagy értékesebb dolgokat lehet tenni. Praktikus ha a táska oldalán van kialakított kulcstartó vagy kisebb külső zsebek, ahova zsebkendőt, illetve egyéb apróságokat lehet tenni.

Vannak olyan táskaszettek , melyek számos kiegészítővel együtt vásárolható meg: tolltartó, pénztárca, tornazsák. Esztétikai szepontból sem utolsó,de alkalmanként még olcsóbb is egy ilyen szett, mintha külön-külön vásárolnánk meg a kellékeket. Ezen kívül még fontos a az ellenálló, műszállal kevert anyagokból készült iskolatáskák mellett dönteni. Ha világosabb színű táska mellett döntünk, ne legyen utolsó szempont, hogy könnyen tisztítható legyen.


Olvasd el többi cikkünket is:

Sport, amitől az egész világ lázban ég! »

Készségfejlesztő labdázás »

Ha bébik, akkor Lamaze játékok »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben