Húsvétozás gyerekekkel: ünnepi szórakozás a tavaszi szünetben

A gyermekek számára akkor telik meg pozitív élményekkel a húsvét, ha őket is sikerül bevonni a készülődésbe és az ünneplésbe. Ehhez viszont játékos megközelítésre van szükség. Összegyűjtöttünk néhány ötletet és programot, amivel különlegessé tehetitek az idei húsvétot.

A nyuszi a sztár

Húsvét környékén nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az élő nyuszi nem játék, így nem jó ötlet ajándékba háziállatot adni. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a gyerekeknek le kell mondaniuk az édes kis tapsifülesekről. Szerencsére rengeteg helyszínen készülnek nyuszisimogatóval, ahol az apróságok hozzáértő felügyelet mellett ismerkedhetnek a tündéri kis tapsifülesekkel. Így a gyerekek és a félénkállatok biztonságáért sem kell aggódni. Ha van rá lehetőség, a kötelező nyuszisimogatást idén a Fővárosi Állat- és Növénykertben megejteni, hiszen sok-sok érdekes állattal és izgalmas programmal várják a húsvétozókat. Kisebb kiruccanásra jó alternatíva lehet Budapesten a szintén ünnepi lázban égő Margitszigeti Kisállatkert is.

Tojáskeresés extrákkal

A hagyományos tojáskeresést egy kis előkészülettel igazán emlékezetessé tehetjük a gyerekek számára. Készítsünk kincses térképet a jól elrejtett csokitojásokhoz és ajándékokhoz! Akár rejtvények, feladatok és feladványok is várhatnak a kincskeresőkre egy-egyállomáson. Például egy találós kérdés megfejtése lehet a kulcs a következő állomás megtalálásához, vagy egy kirakós játék lehet a következő kincs kulcsa.

Húsvéti vetélkedők az ügyességitől a kreatívig

Rendezzetek húsvéti versenyt az egész családnak. Bevethetitek a klasszikus ügyességi játékokat, például a tojás kanálon egyensúlyozását, a nyusziugrásban teljesített akadálypályát, de megmérkőzhettek bekötött szemmel (vagy ha van, Fejjel lefelé szemüvegben) főtt tojás pucolásában is. Választhattok kreatív kihívásokat is, mint például nyuszi, csibe és hímes tojás összerakását építő kockákból. Ha nagyon elszáll az ihlet, a LEGO® biztos tud ötletet adni. A versenyekben ne felejtsétek kiegyensúlyozni az erőviszonyokat. A felnőttek önként vállalhatnak néhány nehezítést, vagy csapatokat alkothatnak a gyerekekkel, hogy senki ne érezze hátrányban magát.

Kreatív foglakozások

A tojásfestés természetesen elmaradhatatlan része a húsvétnak. Bár ez eredetileg a lányok feladata volt, kár lenne a fiúkat kihagyni az alkotásból. Mindenképpen érdemes a korosztálynak megfelelő technikát választani. Kisebbeknél előkerülhetnek a filctollak és a matricák. A régi körömlakkok felhasználásának jó módja lehet a mártogatós festőtechnika kipróbálása (a víz tetejére cseppentett lakkba kell mártani a tojást, hogy érdekes minták szülessenek.) Persze a kreativitást nem kell a tojásokra korlátozni, csodás virágdekorációkat és cuki csibéket is készíthettek például papírból. Utóbbihoz a videónkból is meríthettek ötletet!

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=TNouDIOFBPk

Élményekben és játékban gazdag, vidám húsvétot!

Olvasd el többi cikkünket is:

Kovácsovics Fruzsina a JátékNet nagykövete »

Fradi-JátékNet Dekázóverseny: Megvannak a bajnokok »

A JátékNet hivatalosan is a top magyar e-kereskedelmi cégek között »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben