Január 22. a magyar kultúra napja. Ünnepeljünk játékokkal!

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én. A választás azért esett pontosan erre a napra, mert 1823-ban ezen a napon jelölte meg dátummal Kölcsey Ferenc a Himnusz kéziratát. A magyar kultúra napján évezredekre visszanyúló hagyományainkat, szokásainkat és gyökereinket ünnepeljük. De játékokkal is tiszteleghetünk e jeles nap előtt – mutatjuk, melyek azok a játékok, amelyek közelebb hozhatnak Bennünket saját kultúránkhoz.

Elbűvölő Magyarország kvízjáték

Ha szeretnénk próbára tenni tudásunkat és számtalan új információval bővíteni tudásunkat az ország legismertebb hagyományaival, mondásaival és kultúrájával kapcsolatban, az Elbűvölő Magyarország kvízjátékban nem fogunk csalódni! A játék 6 témakört ölel fel, ezen belül pedig összesen 800 feladványt tartalmaz. Tökéletes választás egy családi vasárnapra, de akár iskolás gyerekünk általános műveltségének kiterjesztésére is használhatjuk. 12+

Trefl: Oktató puzzle - Magyarország térképe

A Trefl: Magyarország térképe egy 44 darabos oktató puzzle, amelyen a kicsik Magyarország megyéivel, megyeszékhelyeivel és nevezetességeivel ismerkedhetnek meg. A puzzle-n látható formák és arányok a valóságot tükrözik, így a gyerekek játékosan nyerhetnek betekintést hazánk földrajzába. És ha kész a kirakós, egy keretben akár a falra is akasztható, és a taka-barka térkép a gyerekszoba aranyos dísze lehet.

Varga Katalin: Gőgös Gúnár Gedeon

Ez a kemény táblás méregzöld könyv leginkább a szülőknek kedvez, akiknek gyerekkori könyvespolcán nagy valószínűséggel ez a könyv is helyet kapott. A Gőgös Gúnár Gedeon olyan meséket és szereplőket elevenít meg, amelyekkel nagy valószínűséggel csaknem minden magyar kisgyerek és felnőtt találkozott már: a barna mackó kuckója, a kesztyű lakói, vagy éppen a gőgös gúnár története. Varga Katalin könyve nagyszerű bevezetésként szolgálhat az elsősöknek az olvasás világába, és K. Lukáts Kató jól ismert rajzai minden kis könyvmolynak mókás perceket okozhatnak.

Olvasd el többi cikkünket is:

Hogyan dobd fel a kerti játékot: kreatív ötletek a szabadban »

Kilövésre felkészülni! »

Mit hozzon a nyuszi? Húsvéti ajándékötletek »

Összes cikkünkért kattints ide »