Hű társ az első években: játék a tanulás a Fisher-Price robotpajtival

Őszinte csodálattal figyeljük, ahogy a babák hétről-hétre rohamosan fejlődnek. Minden nap tartogat valami újat, egyre ügyesebbek, tágul számukra a világ. Ez persze azt is jelenti, hogy folyamatosa új impulzusokra van szükségük. Olyan játékokkal kell körülvegyük őket, amelyek lekötik a figyelmüket, és segítik őket az éppen aktuális tanulási fázisokban. Ilyen ütemű fejlődés mellett viszont akár havonta cserélhetnék a teljes játékarzenált.

A Fisher-Price robotpajtija ennél sokkal hosszabb ideig a babák társa marad, hiszen alkalmazkodik a gyermekek fejlődési szakaszaihoz. Az elsajátított tudás pedig könnyebben rögzül úgy, ha már ismerős alapokon nyugszik. A szerethető robotfigura a megszokottság biztonságával hoz mindig új kihívásokat a kicsiknek.

6-12 hónapos korig

A robotpajtit akkor érdemes behozni a picik életébe, amikor megtanulnak maguktól ülni. Eleinte ugyanis a matatás izgalmával köti le a gyerkőcöket a rengeteg különböző gombbal és felülettel ellátott játék. A robot szétszedhető, hogy a babák könnyebben megfoghassák, rázogathassák, felfedezhessék. Zörög, kattog, tekerhető, pörgethető, görgethető, forgatható, nyomkodható, sőt, zenél és világít is. A játék rengeteg dalocskát tartalmaz, méghozzá több nyelven: magyar mellett angol, lengyel, cseh és szlovák nyelv is választható. Így már korán meg lehet alapozni a nyelvtanuláshoz szükséges készségeket.

Ilyenkor érdemes a játékot az első, felfedező üzemmódban használni, mert a gyerekek még csak megfigyelik a hangokat és fényeket. Amikor a kicsik elkezdenek ismerkedni a mászással, akkor kipróbálhatjátok a robot mozgó funkcióját is. Az élénk színű, guruló robot fény és hanghatásaival biztos magára vonja a kis felfedezők figyelmét, és mászásra ösztönzi őket.

12-18 hónapos korig

Az egyéves gyerek számára már célszerű átváltani a második fokozatra, amikor a robot már interakcióra biztat. Ekkor már a mondókák tartalma is egyre érdekesebb lesz a picik számára. Ezek segítségével a színekkel, formákkal ismerkedhetnek. A robotpajti ilyenkor már egyszerű feladatokra is kéri a gyerekeket, akik így gyakorolhatják a mondókáknak köszönhetően észrevétlenül rögzülő tudást.

A mozgó funkció ilyenkor is hasznos, főleg, ha a robotot teljesen összeszerelve indítjuk útjára. A színes-hangos pajtás így magasabb lesz, mint elemeire szétszedve, ezért a mászás helyett a járás gyakorlására ösztönözheti az első lépéseit próbálgató piciket.

18 hónapos kortól

Másfél éves kortól a robotpajti megint szintet léphet, átállítható a harmadik fokozatra. Ekkor már egyre több interakcióra ösztönzi a gyerekeket. Lehetőségük van a dalocskákat a robottal együtt énekelni. Ahogy cseperednek az apróságok, egyre érdekesebbek lesznek számukra azok a mondókák, amelyekkel a számokat, majd az abc-t tanulhatják. Ha magyarul már nagyon jól megy, akkor ki lehet próbálni az angolt is.

Ha te is olyan játékot keresel, ami a kúszástól az abc-ig a társatok lesz, akkor a vidám Fisher-Price robotpajtit itt szerezheted be.

Olvasd el többi cikkünket is:

Undi Guszti: fejlesztő játék vicces külsőbe bújtatva »

Mondd mivel játszol és megmondom, ki vagy! »

Válaszd ki Te az Ország Játékát! »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben