Játék az egészséges talpakért

A modern technológia és az ülőéletmód nem csak a felnőtteket, de a gyerekeket is mozgásszegény életmódra szoktatja. Ennek egyik veszélye a tartás és az izmok elgyengülése. Ha szeretnétek kompenzálni a gyerekek fejlődését érő káros hatásokat, érdemes azt játékos formában megtenni. Számos gyermek szenved valamilyen problémától a járás vagy a stabilitás terén, amelyek ezáltal a sporthoz való hozzáállásukon is ronthatnak. Sőt, a bizonytalan lábak az idegrendszerre is hatással vannak, szorongást válthatnak ki. A legegyszerűbb gyógymód ez ellen a mezítláb való járás természetes talajon. Nyáron irány az udvar és járjátok be a lehető legváltozatosabb talajféléket mezítláb. A kis lábaknak azonban hideg időben is szükségük van az edzettségre.

Az alábbi játékok vagy módszerek nem csak a gyerekek, de a felnőttek tartására is pozitív hatással van. Mutassatok jó példát és végezzétek együtt a gyakorlatokat otthon. Ha a feladatokat változatos felületeken végzitek, még jobban megedzitek a talpizmokat.

  1. Legyetek fák! Ehhez a stabilitást erősítő gyakorlathoz semmi másra nincs szükség, mint magatokra. Álljatok egyenesen, hunyjátok le a szemeteket és képzeljétek el, hogy a lábaitok egy fa törzse és gyökere, míg a karotok az ágak, amik felfelé nyújtóznak. Lélegezzetek mélyeket. Haladók próbálhatják fél lábon állva. Csukott szemmel nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik.

  2. Görgessetek labdát a talpatok alatt Ez a gyakorlat átmasszírozza a feszes talpizmokat. Görgethetitek a teniszlabda méretű játékot egyenes talajon, vagy építhettek egy akadálypályát a labda számára. A lényeg, hogy a kezetek helyett a talpatokkal irányítsátok.

  3. Ugróiskola Az egyik legjobb és legegyszerűbb koordinációs és egyensúlyjáték. Bent persze nem lehet felrajzolni a pályát, mint kint az aszfaltra, de körbekeríthetitek a mezők helyét. Már maga a pálya megépítése és variálása is egy kihívás. Az egylábról kétlábra ugrálás megdolgoztatja majd az egyensúlyközpontot.

Ha ezeket a gyakorlatokat még hatékonyabban szeretnétek végezni, vagy akár gyakorlatok nélkül, pusztán a lakásban közlekedve is szeretnétek átmozgatni és ellazítani a cipőben ellustult talpizmaitokat, akkor ajánljuk a Muffik ortopédiai szenzoros szőnyegeket. A kirakósként összeilleszthető szőnyegdarabok más és más felülettel rendelkezik, így az otthonodon belül járhatsz puha füvön, kavicsokon, vagy akár dinó tojásokon is. A tartós, talpbarát szőnyegek állandó kiegészítői lehetnek az otthonod egy pontjának, így sosem feledkeztek meg a napi talpgyakorlatokról.

Olvasd el többi cikkünket is:

Mi az a SUP? »

Hamarosan a mozikban a legújabb Szilaj mese! »

Medence kisokos - Avagy, hogyan tartsuk tisztán a vizet »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben