Játékok 1 éves korig

Gyermeked világa 1 éves koráig

Gyermeked első néhány hónapja azzal telik, hogy megszokja a biztonságos anyaméhből való távozás utáni új környezetet. Ebben az időszakban számára minden új. Testrészeit ezekben a hónapokban tanulja meg koordinálni. Kar-, láb- és kézmozgásai eleinte reflexszerűen működnek, majd egyre inkább akaratlagosan képes kezében tartani a tárgyakat. Fejét feljebb és feljebb emeli egészen 90 fokos szögig, majd oldaláról a hátára is meg tud fordulni. Ekkor már a babaszőnyeg és pocakpárna használata is szóba jöhet.

Kezdetben még nem lát térben, de már ekkor is a fényforrás felé fordul. Szemével elkezdi követni, és fel is mérni a közel, és távol mozgó tárgyakat. Elejétől kezdve fókuszál az élénk színű tárgyakra, kedveli az összetettebb mintákat, majd a játékos közös tevékenységek iránt is érdeklődést mutat. Ebben az időszakban célszerű kontrasztos, nagyon színes, textiljátékokat választani.

Ebben a korban is egyértelműen meg tudja különböztetni az egymástól eltérő hangokat. Lágy dallamokat játszó kiságyforgót, és ütögethető, rágható, zörgő tárgyakat, csörgőket ajánlott beszerezni. Jobban kedveli a halkabb, magasabb hangokat, lágy hanghordozást. Amikor eléri azt az érettségi szintet (8 hónapos kora körül), elkezd kúszni-mászni, négykézláb előre-hátra ringatja testét. Ilyenkor már érdemes kishintába ültetni, ami hozzájárul a megfelelő egyensúlyérzék kialakulásához. Érdeklődése egyre bővül, kiterjed a logikai játékok felé; nagy építőkockák, formabedobós játékok. Hozzálát a könyvek ügyes lapozásáshoz, az ábrákat szívesen nézegeti. Gyengéd érzésekkel halmozhat el babákat, plüss állatokat, kialakulhat a “kedvenc” játékhoz való kötődés.

Kattints ide bébijátékainkhoz!

Népszerű bébijátékaink, amik nagyon fognak tetszeni:

Állatos zenélő és rezgő pihenőszék - kék

Kék színű, zenélő, rezgő, dönthető hintaszék, mely megnyugtatja a babát. A babafotelről lelógó kedves figurák foglalják le a babakezeket. A biztonságos, puha fotel lágy rezgése megnyugtatja a babát.

Cikkcakk mintás pocakpárna - zöld

Puha, zöld színű bébi pocakpárna játékokkal. A játékok csörgő-zörgő hangot adnak ki, amik felkeltik a babák figyelmét.

Tapintásfejlesztő szivárvány bébilabdák

Kiváló készségfejlesztő játék, a legkisebbek számára. A színes kis labdák más-más felülettel rendelkeznek, ezáltal fejleszti a gyermek kezeit, tapintása és fogása biztosabbá válik.

Fisher-Price: Puha víziló vetítő - rózsaszín

A cuki rózsaszín puha víziló vetítő asztalra vagy a szekrény tetejére helyezhető, és csillagokkal tölti meg a szobát, miközben 30 percen át kedves altatódalokat, a természet hangjait vagy fehér zajt játszik.

Olvasd el többi cikkünket is:

Sport, amitől az egész világ lázban ég! »

Készségfejlesztő labdázás »

Ha bébik, akkor Lamaze játékok »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben