Hasznos játéktisztítási tippek szülőknek: Plüss játékok

Plüss játékok

A legtöbb szülő törekszik arra, hogy egészségesen nevelje gyermekét, ennek érdekében nagy figyelmet fordít a lakás tisztaságára. De vajon a játékokkal mi a helyzet? Nem csekély veszélyforrás és már biztos te is gondoltál rá, hogy gyermeked játékai bekoszolódnak. Ezek azok a tárgyak, melyekkel közvetlen kapcsolatban van nap mint nap, porosak, piszkosak lehetnek és bacilusok telepednek rá. Ezen problémára szeretnénk neked néhány hasznos tippet és praktikát a figyelmedbe ajánlani, hogy hogyan tudod hatékonyan megtisztítani a különböző játékokat, nem beszélve arról, hogy tovább használhatjátok őket.

Plüss játékok tisztítása: A kis szőrmók játékok azok, amik igazán be tudnak koszolódni, főleg ha a csöppség mindenhova maga után húzza. A játék koszosságától függően különböző lépéseket tehetsz, hogy visszanyerd eredeti tisztaságát. Ha annyira nem vészesen koszos, akkor elég csak az első néhány lépést elvégezned, viszont ha biztosra akarsz menni, akkor érdemes végigcsinálni az összes lépést.

  • Első lépésként a játék felszínét tisztítsd meg, hogy a lerakódott port eltávolítsd a szőrből.
  • Dörzsöld át a plüssjáték felszínét egy enyhén nedves ronggyal, majd egy kefével fésüld át a szőrét! Használhatsz porszívót is, ebben az esetben fújd le száraz samponnal és hagyd rajta egy órán keresztül, majd csak utána porszívózd ki.
  • A következő lépésben mosd át! Ügyelve arra, hogy a tisztítófolyadék ne itassa át a bundát! Plüssjáték tisztítófolyadékot készíthetsz te is, otthon: 3 evőkanál mosószappan, negyed teáskanál ammónia és háromnegyed csészényi víz, vagy negyed csésze víz, fél csésze alkohol, fél teáskanál mosószappanból. Ezeket csak az igazán makacs szennyeződésekkor használd!
  • Ha mindezzel elkészültél, beteheted a mosógépbe! Ajánlatos egy gombos vagy cipzáros kispárnahuzatban kimosni, mert így kevésbé sérti a játék szőrét a mosógép dobja. Fontos figyelni arra is, hogy nincs e kifejezett tiltás a mosógépben való mosásra a játékon feltüntetve.
  • Ha kimosott a gép, vedd ki úgy, hogy ne alkalmazz rajta szárító funkciót, mert a plüss elveszítheti puhaságát!
  • Tedd ki a szárítóra, óvva a napsütéstől, mert kifakulhat a színe. Így lehet, hogy eltart néhány napig, amíg teljesen megszárad, de nem fog károsodni.

TIPP: Érdemes párátlanító közelébe tenni. Elemes plüss játékot tilos kimosni!

Olvasd el többi cikkünket is:

Sport, amitől az egész világ lázban ég! »

Készségfejlesztő labdázás »

Ha bébik, akkor Lamaze játékok »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben