Jön a segítség játék formájában

Érzelmes játékok

A kicsiknek könnyebb az érzésekről beszélni, amennyiben azokkal látványosan találkoznak. Az olyan játékok, melyek ismertetik a gyerekekkel az arckifejezéseket különböző érzelmek átélése közben, remek segítséget nyújthatnak. Sok ilyen játék siet az aggódó szülők segítségére: például az Feelinks társasjáték, ahol a felnőttek is segíthetnek az érzelmek felfedezésében.

 

Alkotás

A kutatások azt mutatják, hogy a művészetek, mint például a rajz, a festészet és a zene létrehozása, nem csak a hangulatot emelik, hanem segítenek a gyermekeknek az érzésállapotok kifejezésében és kezelésében. A gyurma, színes ceruzák, vagy az olyan játékok, melyekkel létre lehet hozni valamit (a Tybo-val például saját póló festhető) nagyban fokozzák a gyerekek érzelmi nyíltságát.

 

Problémamegoldó játékok

A kognitív képességek élesítése kiemelt fontosságnak örvend gyerekkorban. Az olyan játékok, melyek fejlesztik a problémamegoldást megszakíthatják a kilátástalanság érzését és jobban rávehetik a kicsiket a gondok megoldására. A sakk és dámajátékok remekül hozzájárulhatnak a gyerekek megfelelő fejlődéséhez.

 

Stressztűrőképességet fejlesztő játékok


Azok a játékok, amelyek tanítják a depressziós gyermekeket, hogyan kell nyomás alatt ellenállniuk, javíthatják az önértékelést és csökkenthetik a reménytelenség érzetét. A klasszikus Jenga például nagyon jó választás lehet a problémásabb gyerekek segítésére.

 

Relaxálást segítő játékok

Az olyan játékok, melyek kellemes hangulatot teremtenek, igazi főnyereménynek számítanak. A színváltós, világítós, esetleg kellemes dallamokkal megtűzdelt cukiságok emelik az endorfin szintet és jókedvűvé varázsolják az apróságokat. Érdemes például gyerekeknek való lámpákat választani.

 

Fantáziát fokozó játékok

Kétségtelen, hogy a feszült gyerekek könnyebben elengedik magukat, ha a fantáziájuk is szabadon szárnyalhat. A Disney hercegnős játékok vagy az Avengers kollekciók valamelyike mókás módon segíti a csemeték egészségét.

 

Bolondos játék

A legjobb orvosság a nevetés – nem hiába mondják. A mókás és sok kacagást megkövetelő játékok tehát senki repertoárjából nem maradhatnak ki. Undi Guszti például nem sok szünetet hagy a kis gyerekszájak pihenésére.

 

Történetmesélős játékok

A történetmesélős játékokkal a kicsik biztonságosabbnak érzik megosztani dolgaikat a felnőttekkel. A Sztorikocka társasjátékcsoport például meghozza a kicsik kedvét a nyelv megeredésre.

A depressziós gyerekek tehát nagy figyelmet és megfelelő játékokat igényelnek, hogy azok jótékonyan hozzájárulhassanak a felépülésükhöz.

Olvasd el többi cikkünket is:

Kreatív elfoglaltságok húsvét idejére »

Virtuális Locsolkodás »

Skippy Dance az egészségért »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben