Karácsonyi ajándékbörze: Ezek az idei év várható slágertermékei Magyarországon

Az idő múlását legjobban a közelgő eseményekre való várakozással és visszaszámlálással szemléltethetjük – ilyen viszonyítási pont lehet egy szülinap, évforduló, az iskolakezdés – vagy október vége felé közeledve: a karácsony! Mint a JátékNet.hu tavaly őszi kérdőívére érkezett válaszokból kiderült, a legtöbb szülő már októberben (36,4%) és novemberben (36,9%) beszerzi az ünnepi ajándékokat, így kijelenthetjük, hogy a karácsony szelleme már jóval az adventi időszak kezdete előtt átjárja a hazai szíveket.

De vajon melyek lesznek az idei év slágertermékei Magyarországon – azok a játékok, amelyek a legtöbb fa alatt visszaköszönnek majd? Utánajártunk a kérdésnek, és a hazai közönség visszajelzései, illetve a JátékNet.hu eddigi eladásai alapján a következő tíz termék tűnik a legesélyesebbnek erre a szerepre:

  • Nenuco Sára interaktív baba kiegészítőkkel
  • Tomy Toomies: Habkávézó fürdőjáték
  • Crayola Művésztoll neon zsírkrétával
  • Csupaszív Pingvin
  • Harry Potter: Mágikus Dobby házimanó interaktív figura
  • Dyson vezeték nélküli rúdporszívó
  • Airbrush Plush: Style 4 Ever sötétben világító, színezhető plüss unikornis
  • Gabi babaháza Purrfect babaház
  • Lego® Technic: Lamborghini Huracán Tecnica 42161
  • Bitzee interaktív digitális kisállat

Ez a lista remekül tükrözi a gyermekek érdeklődési körének sokrétűségét: a kreatív és interaktív, elektronikus játékok mellett továbbra is különösen népszerűek az építőjátékok és a szerepjátékok is. Az utóbbi esetében ráadásul már önmagában egy igazán széles skáláról beszélhetünk: bébijátékok, mesehős-játékok, rúdporszívók örvendenek kimagasló népszerűségnek. Ha kíváncsiak vagytok, mi lehet a titok ezen játékok sikere mögött, az alábbi részletes ismertetők választ adhatnak erre a kérdésre:

Nenuco Sára interaktív baba kiegészítőkkel

A játékbabák azok az örökzöld termékek, amelyek 100 évvel ezelőtt is hasonlóan népszerűek voltak, mint napjainkban, így nem meglepő, hogy Sára, a Nenuco legújabb interaktív babája, az első 10 várható legnépszerűbb termék közé tartozik. A Nenuco az egyik leghíresebb babamárka, amelynek története egészen 1977-re nyúlik vissza. A Nenuco játékbabái puhák, selymes tapintásúak és babaillatúak, a velük való játék pedig olyan értékekkel ruházza fel a gyermekeket, amelyek elősegítik a kognitív, szociális, kommunikációs és motoros készségeik fejlődését. Ez pedig Sára baba esetében sincs másképp: a baba ugyanis különböző interaktív funkcióival gondoskodásra tanítja a gyerekeket. Sára 11 különböző funkcióval teszi érdekessé a szerepjátékokat: megetethető és megitatható, összepiszkítja a pelusát, sőt, a pelustól még ki is pirosodik a popója. A rózsaszín body-t és sapkát viselő baba emellett valódi könnyeket sír, imád fürdeni, buborékot fújni és aludni – ugyanis, ha a cumi a szájába kerül, azonnal lehunyja a szemét. A babához számos kiegészítő, köztük pelenka, cumisüveg, cumi, bili és egy fürdőkacsa is tartozik, hogy a Sárával való játék valóban egy valódi csecsemőről való gondoskodás érzését imitálja.

 sup

Tomy Toomies: Habkávézó fürdőjáték

A TOMY TOOMIES a TOMY játékóriás kisgyermekeknek szóló márkája. Ezek a bébijátékok jellegzetes színvilágukról és minőségi kidolgozásukról ismertek, a márkához tartozó fürdőjátékok pedig hosszú évek óta a hazai közönség kedvencei közé tartoznak. Olyannyira, hogy a Tomy Toomies: 2 az 1-ben Buborékkészítő konyha szett a zsűri döntése alapján 2021-ben elnyerte az Ország Játéka verseny Bébijáték kategóriájának fődíját. Most pedig úgy tűnik, hogy a Buborékkészítő konyha új testvére, a Habkávézó fürdőjáték, is hasonló népszerűség elé néz. A kiváló minőségű készletben egy csempére vagy a kád szélére ragasztható kávézó-állomás, bögrék, cukortartó és egy mosolygós tejes kancsó vár a gyerekekre. A kávéfőző egyes részei megtölthetőek vízzel és habfürdővel, majd a vízikerék elforgatásával és a gombok elcsavarásával a gyerekek „le is főzhetik” az incsi-fincsi habpresszót, amely ezután habszórással díszíthető. Így a gyerekek pár lépésből készíthetnek mutatós bubicsínókat és hablatteket a fürdőszobai szerepjáték keretében.

 sup

Crayola Művésztoll neon zsírkrétával

A Crayola már több mint 100 éve a megbízhatóság, minőség, biztonság és tartósság jegyében készít írószereket és kreatív készleteket a gyerekek és alkotni vágyók számára. A kreatív megoldások úttörőjeként a Crayola mindig talál módot rá, hogy új felhasználási lehetőségekkel tegye érdekesebbé az egyszerű írószerekkel való alkotást. Ez pedig a Crayola Művésztoll esetében sincs másként, az olvasztótoll belsejébe ugyanis zsírkrétadarabokat kell helyezni, amelyeket az olvasztótoll rövid idő alatt festékké alakít, és már kezdődhet is a mázolás! A készlethez áradásul egy csomag neon színű zsírkréta, illetve színezők és gyakorlólapok is tartoznak, de a Művésztoll bármilyen felületen, akár üvegen vagy fán, is használható. Teljesen biztonságos, és bármely Crayola zsírkrétával működik!

 sup

Csupaszív Pingvin

Az interaktív játékairól híres Silverlit játékgyártó legújabb elektronikus állatkája nemcsak szuper játékra hívja a gyerekeket, hanem feladatot is ad nekik: a mókázást ugyanis egy mentőakció előzi meg. A Csupaszív Pingvin piszkosan, éhesen és vacogva érkezik meg új gazdijához, így hát a gyerekeknek mindenekelőtt meg kell tisztítaniuk, fel kell öltöztetniük és meg kell etetniük a kis totyogót. A gyerekek a pingvinről való gondoskodás során végigkövethetik a pingvin hangulatának változását: Az aranyos állatka több mint 20 hangot hallatva fejezi ki, hogy éppen mire vágyik és hogyan érzi magát. A különböző állapotokat és érzéseket a rózsaszín cukiság szívének színe is jelzi: ha narancssárga, éhes, ha kék, fázik, a zöld a jókedvét, a liláskék a szomorúságát, a piros pedig a vidám hangulatát jelzi, amelyhez még a pingvinektől ismert totyogó mozdulat is társul.

 sup

Harry Potter: Mágikus Dobby házimanó interaktív figura

A Harry Potter könyvek és filmek mágikus világa már sok éve ragadja magával a kisiskolás gyerekeket, és sok esetben szüleiket is. A Roxfort Varázslóképző tanulóinak élete körül kialakult kultusz pedig a különböző merch-ökben és tematikus játékokban, kiegészítőkben is nyomon követhető. Nem meglepő tehát, hogy a Spin Master újdonsága sok gyermek és gyűjtő érdeklődését felkeltette. A Mágikus Dobby házimanó egy interaktív figura, amely a karakter filmből ismert hangján szólal meg, és már jól ismert, ikonikussá vált mondataival repíti el kis „gazdáit” a Harry Potter világába. Beszéd közben folyamatosan mozgatja nagy, puha tapintású füleit, ami barátságos külsőt kölcsönöz neki. És a Dobby-val való játék fénypontja az a pillanat, amikor Dobby megkapja a legszebb ajándékot, amit egy házimanónak adhatnak: egy zoknit! És így Dobby szabad manó lesz.

 sup

Dyson vezeték nélküli rúdporszívó

A gyerekek sok esetben a játékélmény során is legnagyobb példaképeiket, szüleiket próbálják imitálni. Ebben rejlik a szerepjátékok valódi ereje, hiszen ezek segítségével a gyerekek néhány óra erejéig szüleik bőrébe bújhatnak, és olyan mindennapi dolgokban lelhetnek végtelen örömet, mint a bevásárlás, a főzés vagy éppen a takarítás. A Dyson vezeték nélküli játék rúdporszívó sikerének kulcsa is ebben rejlik: a gyerkőcök ugyanis a Dyson rúdporszívójának hű másával játszhatnak. A játék porszívó valóban működik, az apró papírfecniket gond nélkül szippantja fel, de akár morzsaporszívóként is használható. Portartálya pedig bármikor könnyedén üríthető és tisztítható. A gyerekek így játékosan ismerkedhetnek meg a valódi porszívók működésével, játék közben pedig finommotorikus mozgásuk és logikus gondolkodásuk is fejlődik.

 sup

Airbrush Plush: Style 4 Ever sötétben világító, színezhető plüss unikornis

A kreatív készségfejlesztő játékok terén a milliószor kiszínezhető plüssfigurák örvendenek különös figyelemnek. Az Airbrush Plush színezhető unikornis egy hófehér plüssfigura, amelynek a gyerekek a készlethez tartozó festékszóróval, színes filcekkel és az öntapadó stencil formák segítségével varázsolhatnak új külsőt. És ahogy változik a divat… úgy a plüss külseje is megújulhat, mivel mosás után ismét egy fehér vászon várja majd a kreatív divattervezőket. Az alkotás során fejlődik a kreativitás, a képzelet, a finommotorika és a szem-kéz koordináció is.

 sup

Gabi babaháza Purrfect babaház

Gabi babaháza nemcsak a Netflixet, hanem a gyerekek szívét is meghódította: a vegyes technikájú amerikai sorozat 2021-ben robbant be a köztudatba, és mókás dallamaival azóta is a lányok kedvencei közé sorolható. A történet a valós világban és a főhős, Gabi, varászlatos babaházában, ahol Pandival, Szirénkével, Süti cicával és a többi macskabaráttal indulnak cicasztikus kalandokra. A Purrfect babaház a sorozatból ismert változat hű mása, a legapróbb részletekig: még a Cicaposta helyet kapott benne, amely a sorozat egyik fő eleme. A gyerekeknek csak be kell dobniuk egy szállítmányt a toronyba, majd meg kell nyomniuk a gombot, és a Cicaposta máris házhoz jön! A dobozka pedig szuper meglepetéseket rejt, amelyek köré teljes szerepjátékokat lehet építeni a sorozat alapján. A Purrfect babaház ráadásul zenél is: a ház elülső oldalán található gombot megnyomva a gyerekek meghallgathatják kedvenc Gabi-dalaikat – újra és újra.

 sup

Lego® Technic: Lamborghini Huracán Tecnica 42161

A karácsonyi kedvencek közül bizony az építőjátékok sem hiányozhatnak! A Lego® Technic: Lamborghini Huracán Tecnica készlettel a gyerekek a valósághű modell minden részletét maguk építhetik meg. Az építőket ráadásul olyan meghökkentően hű részletek várják, mint a V10 motor, a kormányzás lehetősége, vagy a nyitható ajtók, így a játékszett nemcsak a gyerekeket, hanem a sportautók rajongóit is lenyűgözhetik. Mivel a 806 darabos készlethez részletes képes építési útmutató tartozik, a járgány összerakásához nincs szükség műszaki jártasságra – a gyerekek akár egyedül is kirakhatják a modellt! A LEGO Builder alkalmazás ráadásul a felnagyítható 3D-s videóval segíti elő az építést, és a haladás nyomon követését is lehetővé teszi.

 sup

Bitzee interaktív digitális kisállat

A Bitzee interaktív digitális kisállattal a gyerekek belevethetik magukat a digitális kisállat-tartás rejtelmeibe. A Bitzee ráadásul túlmutat a kétdimenziós képernyőn: a 3D.s virtuális kiskedvencet a gyerekek megérinthetik, és a megfelelő gondoskodással végignézhetik, ahogyan felnő, és kölyökből felnőtt, majd szuper Bitzee-vé válik! A kis dobozban összesen 15 digitális kisállat rejtőzik, amelyeket a gyerekek megsimogathatnak, megetethetnek, trükkökre taníthatnak, jelmezekbe bújtathatnak, és akár még el is altathatnak. A Bitzee-állatkákról való gondoskodás pedig nem kis felelősséggel jár – ha a gyerekek elhanyagolják virtuális kisállatukat, az szomorú lesz, és a felnőtt Bitzee akár még kölyök formájára is visszafejlődhet! A digitális kisállat gondoskodásra, felelősségvállalásra tanítja a gyerekeket. A Tamagotchi rajongói pedig teljes nosztalgia-hangulatba kerülhetnek, és gyerekkori kedvenc játékuk modern továbbgondolását fedezhetik fel Bitzee-ben.

 sup

Olvasd el többi cikkünket is:

Miért jó választás a Fat Brain Toys? »

Ezek lehetnek az idei karácsonyi időszak legnépszerűbb társasjátékai! »

Ezek a játékok nyerték el 2023-ban az Ország Játéka díjat! »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben