Környezetbarát csomagolást a játékokra

Napjainkban igen nagy hangsúlyt kapnak a környezetbarát megoldások, ezért most szeretnénk segíteni Nektek, hogy a csomagolás ne csak aranyos, de környezetkímélő legyen.

Na jó, ha nem is mindegyik cuki, azért higgyétek el, a kissrácok a kibontást megelőző pillanatokban, remegve arról fantáziálnak mit is rejt a csomagocska, nem pedig arról, hogy mi ütött anyáékba, amikor az ajándékot csomagolták. A bolygót pedig, igenis nekik védjük meg!

Keress alternatívát!

Bizony, ha a csomagolás az ajándék része, akkor miért ne üss két legyet egy csapásra! Válassz aranyos táskát, amit később használhat, de új tornazsákkal is meglepheted, így hulladékmentes és a későbbiekben hasznos lesz a meglepetésed.

Ne dobd ki, használd újra!

Ha ajándékot kapsz, igyekezz óvatosan kibontani, hogy a csomagolását a jövőben újra felhasználhasd! Nem biztos, hogy az egészet fel tudod, de már ha minimálisan is hulladékot tudsz csökkenteni, már jól járt a bolygó. (Azért ügyelj rá, hogy ne annak a részére csomagolj vele, akitől eredetileg kaptad.)

Kellemest a hasznossal!

Ha már úgyis sütsz süteményt, habókos cukordíszek helyett díszítsd a megajándékozni kívánt személy nevével és máris a pocakban végzi, nem a szemétben. Spórolj az ajándékkártyán! Fesd meg!

Ha szereted masnikkal átkötni az ajándékdobozt, mégse szeretnél szemetelni, válaszd a környezetbarát utat és az ezt övező festéket. Fess bátran masnit a dobozra, vagy bármilyen dekorációt ahelyett, hogy szemetet termelnél.

Egy kis fenyőfa…

A következő tipp azok számára hasznos, akik valódi fával ünnepelnek. Amikor állítjátok a fát, vegyetek magatokhoz néhány ágacskát vagy menjetek ki a természetbe tobozokat gyűjteni, mert ezek nem csak tüneményes megoldások, de minden egyes ajándék csomagolásánál szusszanhat egyet a bolygó.

Nem minden szemét, ami annak tűnik!

Csomagoláskor a kreativitásod mellett, hívj segítségül például bevásárláskor kapott zacskókat, régebbi újságpapírokat. Semmit se hajíts ki, amiben látsz potenciált. Elő az ötletekkel és láss neki!

Vásárolj tudatosan!Vásárolj tudatosan!

Ha mégis amellett döntesz, hogy vásárolni szeretnél csomagolást, ügyelj arra, hogy újrahasznosítottat vegyél. Egy kis odafigyelés és máris jobbá teheted a világot.

Olvasd el többi cikkünket is:

Sport, amitől az egész világ lázban ég! »

Készségfejlesztő labdázás »

Ha bébik, akkor Lamaze játékok »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben