Kreatív elfoglaltságok húsvét idejére

Kreatív elfoglaltságok húsvét idejére Színes kert, színes tojások, nyuszik és csibék. A húsvét túl sok színt tartogat ahhoz, hogy ezt ne használjuk ki és ne kézműveskedjünk egy kicsit a gyerekekkel

Íme pár színes ötlet.

1. Sós-ragasztós tojásfestés

-só
-fehér ragasztó
-festék
-lap
-ecset

Vegyetek egy lapot, majd rajzoljátok meg a húsvéti tojás körvonalát ragasztóval. Utána szórjátok meg alaposan sóval a ragasztót, majd a felesleget borítsátok le a lapról. Utána nincs más hátra, mint őrületes színeket csepegtetni a sós-ragasztós masszára, hogy a tojás ragyogó, színes hímestojásköntösben díszeleghessen a lapon.

Sós ragasztós tojásfesték

2. Krumplitojás

-krumpli
-kés
-színes tempera
-papír
Olyan krumplira lesz szükségetek, ami félbevágva hasonlít egy tojás formájára. Utána nincs más hátra, mint csíkokat, mintákat, vagy lyukakat belevágni, belemártani a festékbe és nyomdázni vele. A merészebbek virágmintákkal is próbálkozhatnak.

Krumplitojás

3. Guriga nyuszi

-wc papír guriga
-festék
-filcek
-olló
-színes papír
Dekoráljátok a gurigát kedvetekre, rajzoljatok neki szemet, nózit, szájat és díszítsétek, ahogy tetszik. Utána válasszatok egy hozzá illő színt és vágjatok ki fülecskéket a nyuszira, ragasszátok rá és kész is a tündéri, húsvéti dekoráció.

Guriga nyuszi

4. Virágillat aranyos helyekről

-befőttes üveg
-akrilfestékek
-díszes kötöző, szalag vagy zsinór
-friss virág a kertből
Végy pár kihasználatlan befőttesüveget, arra azonban ügyelj, hogy szép tiszták legyenek és eléggé mélyek, mert stabilan kell, hogy tartsák a virágok szárát. Ötletnek most nyuszika-, illetve csibepofit hoztunk nektek. Fekete, fehér, sárga, narancssárga/rózsaszín színekre lesz szükségetek, hogy a képen látható módon kifesthessétek a befőttesüvegeket. Aki egyedi ötletbörzére vágyik, az tervezze meg először egy lapon, vagy ha magabiztosabbnak érzi magát, fessen gyönyörű hímzéseket, vagy isteni, tavaszi virágos mezőket az üvegcséjére.

Virágillat aranyos helyekről

Olvasd el többi cikkünket is:

10 tipp a motivált iskolakezdésre »

10 érv az önfeledt játék mellett »

A gyerekek miért kreatívabbak, mint a felnőttek? »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben