Krétával még a nyár is más! Pörgesd fel az ugrabugrát Crayolával!

Már uncsi a sima ugróiskola? Szeretnél egy izgalmas, versenyre hívó, esetleg oktató jellegű krétajátékkal kedveskedni gyerkőcödnek? Akkor tarts velünk, és vigyél csavart az aszfaltkrétázásba!

A Crayola aszfaltkrétáival móka a játék, és játék a tanulás! Ezúttal 3 játékötlettel készültünk Nektek, amelyekkel garantáltan szórakoztató elfoglaltságban lesz részetek! Vágjunk is bele!

Cápatámadás

Ismeritek a The floor is lava! játékot, amelynek az a lényege, hogy ha valaki azt kiáltja, hogy „The floor is lava”, vagyis „A föld láva!”, akkor a játékosoknak minél gyorsabban menedéket kell találniuk a láva elől? A Cápatámadás egy ehhez hasonló játék, azzal a különbséggel, hogy itt a gyerekek a cápák elől igyekeznek menekülni. A játéktér megalkotása rendkívül egyszerű. Szükség lesz barna, zöld és kék színű aszfaltkrétára és legalább egy pár ügyes lábacskára. Az aszfaltra nagyobb, ovális alakú formákat rajzolunk, egymástól kisebb-nagyobb távolságra – ezek lesznek a „szigetek”. A szigetekre egy-egy pálmafát vagy bokrot is rajzolhatunk, hogy igazán színes legyen az összhatás. Ha a szigetek készen vannak, már csak az óceán hiányzik! Rajzolj a kék színűkrétával hullámokat és cápauszonyokat a szigetek közé, és már minden cápatámadásra kész! Most már csak egy dolgod maradt hátra… megmenekülni a vérszomjas cápák elől! Ugorj a szigetekre, és vigyázz, nehogy a cápák elkapjanak!

Célbadobás

Egy fantasztikus ügyességi játék a forró nyári napokra! Akárcsak egy céltábla, a játéktér is egymásba rajzolt körökből fog állni. A körök könnyebb megkülönböztetéséhez használj különböző színű krétákat. A céltáblának legalább 4 körből kell állnia. Írd be a körök közötti sávba a különböző pontszámokat. A szélső sáv lehet mondjuk 5 pont, majd jöhet a 10, a 15, és végül, középen, a 20. Majd keress egy kisebb kavicsot, állj meg a dobásra kijelölt vonal mögött, célozd meg a 20 pontot érő kört, és dobd el a követ! Rendezhettek többfordulós versenyeket, dobhattok bekötött szemmel vagy fél lábon ugrálva is – Ti határozzátok meg a játék nehézségi szintjét. Merjetek kreatívok lenni!

Krétanulás – Naprendeszerünk

Ki mondta azt, hogy nem lehet ugrabugrálva tanulni? Bárki is volt az, tévedett. Keress egy képet, amely naprendszerünk bolygóit mutatja be, majd rajzold fel egymás után a bolygókat az aszfaltra. Kezdd a nappal, majd jöhet a Merkúr, a Vénusz, a Föld, a Mars és így tovább… Így könnyű lesz megjegyezni a sorrendet. Figyelj arra, hogy a bolygók méretarányosak legyenek, válaszd ki a megfelelő színeket, és a gyűrűvel rendelkező bolygónkat semmiképp ne hagyd csupaszon! Minden információ rendkívül fontos, hiszen a következő lépésben a gyerkőcöknek kell végigugrálniuk a felrajzolt pályán, és elmondani hangosan a bolygók nevét. Ha szeretnéd, előzetesen fel is írhatod a bolygók nevét a rajz mellé, hogy még könnyebbé tedd a játékos tanulást. Találjatok ki dalokat vagy egy vicces koreográfiát – bármit, ami ráveszi a kis lurkókat, hogy elvesszenek a bolygók csodálatos világában!

Hajrá, krétaguruk! Próbáljátok ki Ti is!

Olvasd el többi cikkünket is:

Szülinapi jókívánság? Szerelmi vallomás? Mondd el NICI plüssel »

Rend a lelke mindennek: 4 + 1 tipp, amelyekkel rendszerezettebben indulhat a sulikezdés! »

Ió-ció-motiváció! Hasznos tippek, hogy motiváltan induljon az új iskolai év! »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben