Bemutató: LEGO® Hidden Side

Mi is tehetné érdekesebbé a LEGO® játékot, mint a bővíthető élmény. Bemutatjuk mi van akkor, ha a valódi építőkockák nemcsak találkoznak a digitálisakkal, de így ketten remek csapatot alkotnak.

A LEGO® Hidden Side játékkollekcióhoz egy igazán klassz applikációt is fejlesztettek, így született meg a LEGO® AR projektje.

AR technológia

Hogy mi is az az AR, azt egy egyszerű példával lehet elmagyarázni. Bizonyára mindenki emlékszik a Pokémon GO játékra, amiben valóságos helyeken lehetett begyűjteni a kis digitális lényeket. Az AR (Augmented Reality) technológia, másnéven kiterjesztett valóság arra hivatott, hogy a valós környezetet töltse fel valótlan, digitális elemekkel.

A LEGO® Hidden Side egy remek egyveleg: a valódi LEGO® élmény keveredik egy játékalkalmazással. A gyerekek megépíthetik és játszhatnak a klasszikus értelembe vett játékszettekkel, majd az okostelefont egyfajta ablakként használhatják, mellyel átlátnak egy másik világba. A téma is telitalálat lett. Az egyik oldalon a valóság (materiális építőelemekkel), a másik oldalon pedig a természetfeletti (virtuális elemekkel).

Miről is van szó?

A LEGO® új készleteihez (pl. Szellem expressz) letölthető egy applikáció, mellyel a gyerekek olyan dolgokat is láthatnak a megépített helyszíneken, melyek csak a virtuális térben léteznek. Igazi szellemvadászat veheti kezdetét.

  1. A szettekkel lehet okostelefon nélkül is játszani – ahogyan eddig megszokhattuk.
  2. Az alkalmazásban elérhető olyan játékmód is, mellyel a játékszettek nélkül is lehet játszani.
  3. A legjobb azonban, ha kombinálva a kettőt: a klasszikus LEGO® játékélményt kiegészíti az applikáció.

Hidden Side univerzum

A képzelt városka, Newbury két tinédzser bloggere az okostelefonjuk kijelzőjén keresztül látják a másvilágot. Jack és Parker a gyerekeket hívja segítségül, hogy nyakon csípjék a garázdálkodó szellemeket és megteremtsék az egyensúlyt a két világ között.

A játék folyamatos izgalmakat kínál, melyekkel nem laposodik el az élmény. Az okostelefon segítségével folyton új dolgokat tapasztalhatnak a gyerekek a frissítéseknek hála. A gyerekek két opció közül választhatnak: gonosz kísértetek lesznek vagy szellemvadász hősök.

Az applikáció csak a megfelelően megépített játékszettekhez van kifejlesztve. Azért van szükség a fizikai modellre, mert míg más AR játékokat a valóságos világra méretezték, addig ezen élményt speciálisan erre a kollekcióra találták ki, így még több lehetőséget kínál.

Hasznos?

Ha az eddigiek nem volnának elég meggyőző érvek amellett, hogy ez a játékkollekció mennyire szuper, akkor érdemes belegondolni, hogy mekkora teret hódított napjainkra a digitális világ. A kicsik digitális világhoz való alkalmazkodását nem árt már korán elkezdeni. A LEGO® Hidden Side szettje tökéletes választás erre a projektre, hiszen tökéletes egyensúlyt teremt a valódi játék és a virtuális élmények között. A játékot úgy tervezték, hogy a kicsik ne folyton az okostelefonon lógjanak, hanem kénytelenek legyenek onnan elrugaszkodni és visszatérni a valóságba.

A megfelelő arányban kevert virtuális és valós élmények a „kellemest a hasznossal” megtestesülései. A LEGO® Hidden Side építőkockáiból remek jövő is építhető. A kreativitás, gondolkodás és még sok más fejlesztése mellett, gondoskodik a gyerkőc könnyebb digitális világba való beilleszkedéséhez.

Olvasd el többi cikkünket is:

Sport, amitől az egész világ lázban ég! »

Készségfejlesztő labdázás »

Ha bébik, akkor Lamaze játékok »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben