LEGO Rebuild the World

Rebuild the World

A Rebuild the World egyfajta felfogás, mely szerint a játék során semmi sem szabhat gátat a képzeletnek – talán csak az építőkockák száma. Útmutatóval vagy anélkül, fiktív vagy valós dolog mintájára, bármit is hoz létre az ember az egy igazi LEGO® élménnyel gazdagítja majd a világot. Sőt, ha így fogalmazunk: létrehozható egy világ a világban.

Világ a világban

A Rebuild the World egyfajta gondolkodásmódot is képvisel, mely során saját világot létrehozva tanulnak a gyerekek – és még a felnőttek is – kitartást, ugyanis ha elsőre nem megy, összejöhet másodjára. A kreativitást fejlesztő építőkockákkal – amellett, hogy szabadjára engedhetik képzeletüket – a szabályok feszegetésével kísérletezhetnek. Az „építs bármit” kijelentés valós alapokon nyugszik, méghozzá masszív legóból épített alapokon: például életnagyságú zsiráfot raktak össze 22.000 darab LEGO® építőkocka felhasználásával és ha ez nem volna elég, a Mona Lisa műalkotásnak is van LEGO® változata!

Jobbá tesz!

A LEGO® vállalat hisz abban, hogy amellett, hogy az emberek fantáziája szabadon építkezhet, a világ jobb hellyé tehető, ha jobb emberré válsz. A legózás ébren tartja a kíváncsiságot. Ha a gyerekek megkérdezik önmaguktól játék közben, hogy vajon mennyi mindenre lehetnek képesek, az egyfajta motiváció, hogy mindig tudják a határaikat feszegetni és ösztönzi őket arra, hogy mindig jobbá akarjanak válni. Mikor elkezdenek kötődni a lurkók az építkezéshez, az tanít nekik egyfajta elköteleződést az iránt, hogy folyton fejlesszék önmagukat és lépcsőről lépcsőre, ha úgy tetszik kockáról kockára váljanak egyre ügyesebbé. Amellett, hogy segít nekik a szociális tevékenységeik koordinálásában, problémamegoldó készségük is új szintre lép.

A játék hatalma

Mielőtt felnőnek, a gyerekek játék során sajátítanak el mindent, ami jól fog jönni számukra a nagybetűs életben. Ha ebbe a batyuba megfelelő dolgok kerülnek, akkor semmi kétség afelől, hogy remek emberré fognak válni. A LEGO® Rebuild the World szemléletnek kimondottan szerepelnie kell a tételek között, így mindenkit arra bíztatunk, hogy amellett hogy a móka biztosítása miatt keresik fel a játékboltokat, gondoljanak arra, hogy mennyi mindent szívhatnak magukba csemetéik akár egy játékos délután alatt.

Egy életen át

Legyen az felnőtt vagy kisgyerek, az új dolgok megalkotásának szeretete egy életen át kell kísérnie az embert. Legyen az egy szülői szemmel ismeretlen objektum (melyet az apróságok unikorniscicának képzelnek) vagy akár egy életnagyságú Taj Mahal épület LEGO® kockákból fabrikálva, egy közös van bennük: az alkotók lelkének kis varázsdarabkái egytől egyig az alkotások részeivé válnak és életre keltik a Rebuild the World művészetét.

Olvasd el többi cikkünket is:

Kreatív elfoglaltságok húsvét idejére »

Virtuális Locsolkodás »

Skippy Dance az egészségért »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben