Life in plastic, it’s fantastic! Megérkezett az élőszereplős Barbie-film előzetese!

Margot Robbie kolosszális Barbie-alakban kacsint a kamerába a Greta Gerwig rendezésében vászonra kerülő élőszereplős Barbie-film első előzetesében.

A 2023-as év egyik legnagyobb várakozásnak örvendő filmje csupán jövő év júliusától lesz látható a mozikban, de a Warner Bros. december 16-án közzétett első előzetese sok jót ígér. A rendező korábbi munkái közül kettőt, a 2017-es Lady Birdöt és a 2019-ben megjelent Kisasszonyok adaptációt, Oscar-díjra is jelölték.

A Greta Gerwig és Noah Baumbach forgatókönyvéből született film várhatóan új perspektívát ad a Barbie-történetnek. Az eddig elmondottakból szatíraként értelmezhető, feminista hangvételű film főszerepében Margot Robbie-t láthatjuk, a szőke kefefrizurás szépfiú szerepében tetszelgő Kent pedig Ryan Gosling fogja alakítani. A filmben azonban több fiatal hollywoodi csillaggal, köztük a Marvel Shang-Chi és a tíz gyűrű legendájából ismert Simu Liuval, is találkozhatunk.

Az előzetesből csupán a film hangvételére anticipálhatunk: ehhez ugyanis láthatóan a 2001: Űrodüsszeia című sci-fi nyitójelenetéből inspirálódtak. Helen Mirren színésznő hangalámondásából megtudjuk, hogyan változtatta meg a Barbie-baba a babapiacot, majd a filmből kivett rövid jelenetek gyors egymásutánja következik. És így igaz: a Mattel 1959 óta gyártott Barbie-babája kétségkívül a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb babája. A tökéletes házban, tökéletes kapcsolatban élő, a szépségideálnak minden szempontból eleget tevő Barbie az évek során többször került viták kereszttüzébe. Az elmúlt csaknem 70 év alatt azonban a Barbie-piac is jelentős változáson esett át: 1968-ban, a Barbie tíz éves szülinapján, kiadták Christie-t, az első fekete Barbie-babát, 2016. óta pedig a Mattel több különböző testalkatú Barbie-val segíti az egymás és önmagunk elfogadását. A különös népszerűségnek örvendő Barbie karrier babák pedig újabb csavart vittek a Barbie történetébe.

A film cselekményét rendkívüli titoktartás övezi. Hogy a film a Barbie-sztori melyik elemére fogja a legtöbb hangsúlyt helyezni, az valószínűleg csak jövő júliusban fog kiderülni. Richard Dickson, a Mattel ügyvezető igazgatója mindenesetre azt ígéri: „Annyi biztos, hogy a film új szintre fogja emelni a Barbie-ról folytatott beszélgetéseket.”

Mi már nagyon várjuk. Na és ti?

Olvasd el többi cikkünket is:

Felturbózott versenyautók és szuperjárgány-okádó sárkányok – T-Racer, te vagy az? »

Sajtból és büdi kukából szuperhős? A Superthings-zel bármi lehetséges! »

Ha gyötör a bűvészláz, a virgonc kukac mellett nincs gáz! »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben