Megunhatatlan kisállatok: interaktívat igazi helyett

A vágyott kisállat gyakran kerül ki a figyelem középpontjából, amikor elmúlik az újdonság varázsa. Ilyenkor az állattartás terhe a szülőre hárul. A baj megelőzhető, ha olyan játékokat adunk a gyerekeknek, amik a szórakoztatás mellett a szőrös kis barátok iránti vágyukat is kielégítik.

A gyerekek szeretik az állatokat. Minél aranyosabb, szőrösebb, dögönyözhetőbb a szőrmók, annál inkább vágynak rájuk – bár a halaknak, hüllőknek és egyéb kisállatoknak is megvannak a maguk kis rajongói. Szinte nincs olyan szülő, akinek az életében ne jött volna el a pillanat, amikor a gyermeke nagy szemekkel nézett rá és úgy könyörgött egy – vagy egy új – háziállatért.

Mit tehet ilyenkor a szülő? A kisállat nem olyan, mint egy kisautó, amit, ha megunt a gyerek, elteszünk egy dobozba és kész. A kisállat felelős tartása a szülőre hárul, tehát érdemes csak akkor belevágni ebbe a kalandba, ha a szülő is legalább annyira vágyik a szőrös vagy éppen szőrtelen családtagra, mint a gyerekek.

A nemleges választ követő csalódott arcocskák gyors felvidítására szolgálhat a vágyott élőlényt megformázó plüssállat. Ha biztosra szeretnénk menni, akkor azonban ne egyszerű plüsst válasszunk, hanem valamilyen interaktív kisállatot. Ezek a szőrbe vagy műanyag burkolatba rejtett kis robotok megadják a gyerekeknek a közös játék, a gondoskodás és a kisállattartás élményét.

Az interaktív kisállatok piacán éllovas Little Live Pets márka kínálatában mindenféle állatot megtalálunk a kiskutyáktól a halakon át a pillangókig. Az egyik legújabb állatkájuk mellett azonban biztosan nem megy el senki szó nélkül; ő Potyi, a Flamingó.

Potyi a Flamingo

A pink színű madár tartozéka egy toalett, amire etetés után bizony rá is kell helyezni, mert az eleség hamar végigszalad rajta! Potyi beszél is a gyerekekhez, megismétli, amit mondanak, vagy éppen jelzi, hogy ideje a wc-re tenni. Az emésztés témája nem olyan elterjedt a játékpiacon, azonban fontos, hogy a gyerekek tisztában legyenek az ehhez hasonló alapvető biológiai folyamatokkal. Egy ilyen játék, amellett, hogy szórakoztatja őket, tudatosíthatja bennük a test működését.

Októbertől kapható a webáruházunkban!

Olvasd el többi cikkünket is:

Farsangi hagyományok – hagyományos jelmezek »

Top 10 játék 2020-ban a Játékneten! »

Mi kerüljön idén a Karácsonyfa alá? »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben