Mi leszel, ha nagy leszel?

A gyerekek még mernek nagyot álmodni, így a válaszaik is bővelkednek szép hivatásokban, valahányszor megkapják a klasszikus kérdést: na és mi leszel, ha nagy leszel? Ha a pályaválasztás még korai, akkor hagyjuk, hadd érjék a gyerekeket különböző ingerek, amik alapján majd dönthetnek, ha elérkezik az idő.

Egy pár évvel korábbi amerikai felmérés szerint a fiúknál a profi sportoló szakma vezeti a népszerűségi listát, míg a lányoknál toronymagasan vezet az orvos szakma. A válaszadó gyerekek jelentős hányada nem tudott még dönteni, ám a középmezőnyben ott találjuk a tanár, a tűzoltó és az állatorvos szakmát – utóbbi 5-10 éves kor között igen gyakori –, mellettük futottak még a tudós, az űrhajós, a mérnök és a rendőr hivatások. A felmérés érdekessége, hogy az igazán gyakori válaszok között nincsenek kifejezetten lányos foglalkozások, leendő balerinák vagy színésznők helyett a kislányok is unisex szakmákat választanak.

A gyerekek játék közben a felnőttek mintájára próbálják megélni a gondoskodást, illetve a mindennapi vagy éppen a különleges tapasztalataikat vezetik le szerepjátékokon keresztül. A doktor bácsi – bármilyen kedves is – jelentős stresszfaktor a gyerekek életében, gyakran negatív érzések, fájdalom, félelem társul az orvosi rendelőkhöz a kis fejekben. Azzal, hogy a gyerekek bújnak az orvosi szerepbe, kívülről tekinthetnek a szituációra és átélhetik a gyógyítás örömét a kedves kis plüssállataikon keresztül.

A Pityergő kiskutyák különböző kiegészítőik révén mindennel ellátják a gyerekeket, amire csak egy képzeletbeli állatorvosnak szüksége lehet. A szomorú kiskutyákat cumisüvegből kell itatni, így azok szeme megtelik vízzel, és úgy tűnik majd, mintha valódi könnyeket hullatnának. Egy pityergő apróságon pedig csak segíteni lehet. Előkerülhet a táskából a sztetoszkóp, a lázmérő és ha a kis orvos úgy ítéli, akkor bizony a szuri is – bár ez újabb ok lehet a pityergésre. Ilyenkor nem marad más, mint hogy ölelgetve vigasztaljuk az édes kiskutyusokat. Pityergő kiskutya

Olvasd el többi cikkünket is:

Szórakoztató és fejlesztő játékok a Tomy-tól »

Mire vágynak a gyerekek idén karácsonykor? »

A varázsloknikon szabad a frizuraválasztás »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben