Miért éppen a fiús játékok?

Ha játékokról van szó, mindenkiben él egy általános kép arról, mivel játszanak a lányok, és mivel a fiúk. Míg előbbiekhez a babákat kötjük, utóbbiakhoz a kisautókat. Még a neveléssel foglalkozó szakemberek véleménye sem egyezik abban, hogy ezeket a játékokat a gyerekek ösztönösen választják, vagy azért, mert éreznek valamilyen szülői és társadalmi nyomást.

A gyerekek játékpreferenciáit vizsgáló kutatások többnyire azt állapították meg, hogy míg a lányok nem kizárólag a lányos játékok iránt érdeklődnek, addig a fiúk határozottan a fiús játékok felé húznak, még akkor is, ha szüleik próbálták nem befolyásolni őket a játékválasztásban. A kutatók a karácsonyi kívánságlistákat is megvizsgálták, ahol szintén azt tapasztalták, hogy a fiúk tipikus fiús játékokra vágynak.

Ennek a jelenségnek egyik lehetséges magyarázata az, hogy a fiús játékok sokkal látványosabbak és izgalmasabbak, mint a lányos játékok. A hangos, berregő, guruló, távirányításos játékok lekötik a gyerekeket. De miket is szeretnek a fiúk általában? A motoros járműveket – legyen az egy markoló vagy egy versenyautó –, a robotokat, a katonai témájú játékokat, a szuperhősöket, a szörnyeket vagy éppen a csúszómászókat.

Léteznek játékok, amik ezeket a fiús kategóriákat ötvözik. Ilyen például a Terrasect Távirányítós autó, ami hüllőre emlékeztető formatervezésével az egyik legvagányabb kontrolleres autó. A külseje pedig még nem minden; a Terrasect különleges képessége, hogy gombnyomásra akár bukfencet is vet menet közben. Az ízelt kialakítás segítségével a játék összegömbölyödik, és simán vesz olyan akadályokat, mint például egy lefelé vezető lépcső, ahol más játékok csődöt mondanának.

Egészen biztos, hogy a Terrasect sok fiú kívánságlistáján ott lesz!

Terrasect távirányítósautó

Olvasd el többi cikkünket is:

Szórakoztató és fejlesztő játékok a Tomy-tól »

Mire vágynak a gyerekek idén karácsonykor? »

Mi leszel, ha nagy leszel? »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben