Minden lányban ott rejlik a díva

A gyerekek leginkább felnőttek szeretnének lenni. Ennek megfelelően a legtöbb játék valamilyen készségüket fejleszti, vagy az életre készíti fel őket. Egy egyszerű babázással például az emberi kapcsolatokban és a kommunikációban mélyednek el – még ha nem is tudatosan.Ezekhez a játékhoz a legjobb inspirációt az őket körülvevő világ nyújtja, így természetes, ha a gyerekek azt akarják csinálni, amit a felnőttek.

Az egyik ilyen áhított, ám gyakran tiltott tevékenység a sminkelés. A kislányok mást sem látnak maguk körül, mint azt, hogy a nők igyekeznek a lehető legjobb formájukat hozni. Ehhez nem feltétlenül kell egy éjszakai bulismink, a szolid nappali smink okozta változás is elvarázsolja őket. Azok, akik gyerekként kipróbálhatják a játéksminket, a későbbiekben magabiztosabban és talán ügyesebben is nyúlnak majd a felnőtt smink után, ha eljön az ideje.

A kislányok világa azonban színes és csillogó; nem elégednek meg egy szempillaspirállal és egy szájfénnyel. A gyerekeknek készült sminkkészletek éppen ezért egyáltalán nem lehetnek unalmasak. Hagyjuk, hogy a kislányok ne csak a rajzlapon, de akár saját szemhéjukon is kiélhessék a kreativitásukat! Persze, a játéknak is megvan a helye; nem szükséges megbotránkoztatni a tanítónőket az iskolában, de a gyerekek sokat tanulhatnak ebből a fajta játékból. A sminkeléssel fejlődik a kézügyességük, az érzékenységük a színharmóniára, és nem utolsó sorban jól szórakoznak közben.

A játéksminkek sorából kiemelkedik a látványos Insta Glam széria, ahol babák, vagy sminktáskák rejtik a színes púdereket. A táskák birtokában igazi sminkmesternek érezhetik magukat a gyerekek, míg a babák fejét lenyitva kompakt sminkszettet tarthatnak a kezükben. A négy baba különböző stílusú sminket rejt magában: a hűvösebb árnyalatok kedvelőitől a pasztell-rajongókon át az élénk színek szerelmeseiig mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Az Insta Glam játékok stílusos kellékek, ha a lányok egy igazi díva bőrébe szeretnének bújni, hiszen a szemhéjpúdertől a szájfényen át a körömlakkig mindent megadnak, amire csak szükség lehet egy szépségszalonban.

Októbertől kapható a webáruházunkban!

Olvasd el többi cikkünket is:

Farsangi hagyományok – hagyományos jelmezek »

Top 10 játék 2020-ban a Játékneten! »

Mi kerüljön idén a Karácsonyfa alá? »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben