Mindjárt itt a gyereknap, de kifogytál az ajándékötletekből? 5 tuti tippünk átlendít az ötlethiányon!

A gyereknap mindig is a családdal együtt töltött felhőtlen pillanatokról szólt. Ettől függetlenül a szülők többsége fontosnak tartja, hogy ezen a napon egy kis aprósággal kedveskedjen gyermekének. De miért is ne lehetne két legyet ütni egy csapásra? (Persze csak képletesen, sosem bántanánk a kis zümmögőket). Ebben a cikkben olyan ajándéktippeket gyűjtöttünk össze, amelyekkel nemcsak a gyerekek arcára csalhatsz mosolyt, hanem amelyekkel az egész család együtt játszhat!

1. Ugorj fejest a gyereknapi programokba Ugribugri Bobbal!

Ez az édes tapsifüles majd’ kiugrik a bőréből, annyira várja, hogy a gyerekekkel játszhasson… amíg azok el nem csenik a répáit. Ugribugri Bob ugyanis hősiesen őrzi a répáit, nehogy valaki ellopja tőle. A játékosoknak azonban éppen ez a céljuk: a kipörgetett lépések figyelembe vételével minél több répától megfosztani Bobot. Az ugribugri pedig egyszer csak észreveszi, hogy tolvajok garázdálkodnak a répaágyásánál, és felugrik a levegőbe. Ha sikerül elkapnod, értékes pontokkal gazdagodsz!

2. Sztoriznál, de nem tudod, miről? A Rázd és Sztorizz segít!

A Rázd és Sztorizzal Ti magatok szőhettek kalandos történeteket! Elég csak megrázni a rumbatököt, és az máris lejátszik egy hangot: ez lehet szirénázás, nyerítés, hajókürt, de akár nászinduló is. A játékosnak pedig nincs más dolga, mit a hang segítségével elkezdeni vagy folytatni a történetet. A játék ráadásul két játékmóddal rendelkezik: a kisebb, 4–6 éves gyerekek könnyebb hangokból szőhetnek végtelen történetet, és akár a hangfelismerést is gyakorolhatják. A családi módban pedig nehezebben történetbe építhető hangok várják a kihívásra kész játékosokat. Készen álltok rá, hogy a játék hatalmas nevetésbe fulladjon?

3. Ha eldobod, labda, ha elkapod, frizbi – Phlat Ballt mindenkinek!

Inkább a szabadban ünnepelnéd a kicsik napját? A Phlat Ball frizbi labda tökéletes kiegészítő lehet egy aktív családi naphoz. A különböző méretben és színkombinációkban elérhető labdákkal megunhatatlan a frizbizés, és a kialakításából adódóan a gyerekek is könnyebben el tudják dobni, mint a hagyományos korongokat.

4. Állítsd feje tetejére a világot a Fejjel lefelé kihívással!

Szeretnéd egy másik szemszögből megismerni a világot? Akkor a Fejjel lefelé kihívás játék a szabadban Neked szól! Fogócskázni, labdát dobálni vagy karikából karikába ugrani nem tűnik nehéz feladatnak – de ha mindezt a fejjel lefelé szemüvegben kell csinálnod, máris új értelmet nyernek a nehézségi szintek! A csomagban a szemüveg mellett kiegészítők és kihíváskártyák is helyet kaptak, a kártyák pedig őrültebbnél őrültebb feladatokra csábítanak. Mondjatok igent a kihívásra, és versenyezzetek: ki az igazi fejjel lefelé király?

5. Barizzatok a Bari paklival!

Ha pedig inkább egy jó, tartalmas beszélgetésre vágytok, amelynek hatására akár meglepő újdonságokat is felfedezhetsz gyermekedben (hiszen a gyermekek ízlése, kedvenc színe, filmje vagy mesehőse akár napról napra is változhat), a Bari pakli teret és alkalmat teremt a kötődésre, és érdekes kérdésekkel alakítja a beszélgetés fonalát. A mai világban, ahol gyakran forgószélként ragadnak el Bennünket a teendőink, jó érzés egy kicsit leülni, és egy mély, de mégis vicces beszélgetés keretében kerülni közel és közelebb egymáshoz. A kérdésekről majd gondoskodik a Bari pakli!

Olvasd el többi cikkünket is:

(V)ízgalmas nyári kalandok: medencés ötletkalauz »

A Nevermore-ból Magyarországra! Minix: Wednesday és Enid figurák a webáruházból a polcodra! »

Nélkületek nem sikerülhetett volna! A JátékNet.hu a GKID TOP13 magyar webáruházának ranglistáján! »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben