Önfeledt tombolás és határtalan kreativitás: a Hasbro két oldala

Ahhoz, hogy a gyerkőcök kiegyensúlyozottak maradjanak, egyaránt szükségük van a kreatív önkifejezésre és az önfeledt tombolásra. A Hasbro két népszerű márkája ennek a két alapvető gyermeki igénynek a kiszolgálásra született meg és tökéletesedett a hosszú évek és kísérletezések során. A NERF-csatáknál kevés alkalmasabb szórakozás van a biztonságos és garantált feszültséglevezetésre. A Play-Doh pedig végtelen lehetőséget kínál a képzelet gyurmaformába öntésére.

NERF – Tombolás biztonságosan

A számháború, a kidobó és más hasonló, csatát imitáló mozgásos játékok mindenki gyermekkorának nélkülözhetetlen elemei. Az effajta ártalmatlan harc a gyermeki konfliktuslevezetés megtestesülése. De mennyivel vagányabb ezt harcot profi játékfegyverekkel megvívni! Mindezt úgy, hogy a csata a puha habszivacs lövedékeknek köszönhetően tökéletesen biztonságos marad. A NERF-kínálat olyan sokféle, hogy minden játékos megtalálja a hozzá legjobban illő játékfegyvert. Ami még jobb, hogy egy-egy családi csatában az erőviszonyok könnyen kiegyensúlyozhatók. A gyakorlatlanabb résztvevők könnyen ledolgozhatják a hátrányukat a szuperpontos lövésekre kifejlesztett modellekkel. A vállalkozó kedvű csapatok pedig emelhetik a tétet az automata és sorozatlövő változatokkal. Így nem csoda, hogy nem csupán a gyermeket ejti rabul a családi közös időtöltésre is ideális szórakozás.

 sup

Play-Doh – A gyurmatestet öltött kreativitás

A színes, mérgezőanyag mentes gyurmák végtelen lehetőséget nyújtanak a gyerkőcöknek arra, hogy kiéljék a kreativitásukat. Az alap szettekkel is csak a fantázia szab határt az alkotásnak. A különleges állatkák, épületek, gyurmaételek elkészülése közben még a gyerekek kézügyessége is folyamatosan fejlődik. A kísérletező kedvű gyerkőcök megismerkedhetnek a színkeverés alapjaival is. A legjobb, hogy az alkotást bármikor újra lehet kezdeni.

A Play-Doh a kreativitás kiélése mellett egy másik, gyermeki fejlődés szempontjából elengedhetetlen játékformát is szem előtt tartott, amikor kifejlesztette gyurmaszettjeit. A Play-Doh ugyanis a gyurmában rejlő lehetőségeket a szerepjátékkal ötvözi. A szerepjáték pedig a gyermekek számára a világ biztonságos megismerésének és az őket ért ingerek feldolgozásának egyik legfontosabb eszköze. A picik a Play-Doh készletek segítségével eredeti módon próbálhatják ki, hogy milyen fogorvosnak vagy pénztárosnak lenni, és hogy működik egy építkezés, a fagyikészítés és a sütés-főzés.

 sup

Olvasd el többi cikkünket is:

Fradi-JátékNet Dekázóverseny: Megvannak a bajnokok »

A JátékNet hivatalosan is a top magyar e-kereskedelmi cégek között »

Húsvétozás gyerekekkel: ünnepi szórakozás a tavaszi szünetben »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben