Megvannak a győztesek, ezek 2021 Ország Játékai!

Idén is megmérettettek egymással az év újdonságai az Ország Játéka versenyen. A szakmai zsűrinek most sem volt egyszerű dolga. Gyönyörű grafikájú társasok, kreatív fejlesztő játékok közül nem egyszerű eldönteni, ki kapja az Ország Játéka címet. A szakmai zsűri mellett szokás szerint a közönség is dönthetett a kedvenc játékait. A szavazók pedig fantasztikusan teljesítettek, hiszen több mint 78.000 voks érkezett összesen az arra érdemesnek ítélt játékokra. Nem csigázunk tovább, ismerd meg a 7 kategória győzteseit!

 orszagjateka

Bébijátékok

A zsűri a főzős tematikájú pancsijátékot, a Tomy Toomies: Buborékkészítő konyha szettet kiáltotta ki a bébijátékok győztesének. A közönség kegyeit viszont az első éveket végigkísérő Fisher-Price: 4 az 1-ben tanuló robotpajti nyerte el.

Lányos játékok

Egyéb lány kategóriában a nyári mókát idéző építőjáték, a Playmobil: Bungaló medencével vitte el a zsűri első díját. A közönség szíve szintén egy építőjátékért dobbant meg, ugyanis ebben a kategóriában a LEGO Friends: Heartlake City Bio Café kapta a legtöbb szavazatot.

Fiús játékok

A LEGO egyéb fiú kategóriában is jeleskedett. A zsűrit ugyanis a LEGO Technic: Jeep Wrangler vette le leginkább a lábáról. A közönség választása egy másik járgányra esett, hiszen Sam, a tűzoltó: Jupiter, a tűzoltóautó 2 figurával és megafonnal lett a győztes.

Készségfejlesztő

A készségfejlesztő játékoknál a zsűri és a közönség eltérő korosztály szemszögéből figyelte a játékokat. A zsűri ugyanis egy nyolcéves kor felettieknek ajánlott varázslakot emelt a dobogó tetejére: a Brick Trick: Harry Potter Great Hall XL építőjátékot. A közönséget viszont a kisebbeket megcélzó Play-Doh: Csokoládégyár illatos gyurmacsodái ejtették rabul.

Interaktív játékok

Az interaktív játékok kategóriában volt a legnagyobb az egyetértést a zsűri és a közönség között. Ebben a kategóriában ugyanis mindenki számára Tolki: Játékos tanulás interaktív foglalkoztatója volt a befutó.

Társasok kicsiknek

Dániel András mókás figurái bevették a társasok kicsiknek kategóriát, legalábbis ami a zsűri ítéletét illeti. A piciket sokféle feladattal szórakoztató A kuflik és az esőtánc társasjáték lett az első helyezett. A közönség viszont a népszerű társasjáték fiatalabbaknak szóló változatát, a Castle of Mind for Kidset juttatta az Ország Játéka címhez.

 orszagjateka

Családi/Parti társasok

Minden kategóriában szoros volt a küzdelem, de a családi és parti társasok izzasztották meg legjobban a zsűrit. Az első helyen végül a szakmai díjon a Rumini hajónapló és a Szörnyek bandája társasjáték osztozott. A közönséget választása pedig a friss dizájnnal jelentkező Jumanji társasjátékra esett.

Különdíjak

Az Ország Játéka szakmai és közönség díja mellett idén két játék különdíjban is részesülhetett. A Little Live Pets: Pinki a kismalac a Kicsomi különdíját kapta meg. A JimJam kegyeit pedig Play&Fun: Secret Pocket - Titkos zseb alakzatkereső fejlesztő játék nyerte el.

Idén viszont egy igazán különleges zsűri is értékelte a játékokat. Gyerkőcök gyűltek össze, hogy kipróbálják az Ország Játéka versenyre nevezett játékokat, és megkeressék a kedvencüket. Ez erről készült videót itt megtekintheted:

Olvasd el többi cikkünket is:

Ha felnőttként is tudsz játszani, akkor nem infantilis, hanem szerencsés vagy! »

Rajzolás határok nélkül: Aquadoodle »

SeaSters Sellőlányok: Meglepetés és varázslat lányoknak »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben