Ötletek esős napra

Esik az eső, és az egész család beszorult a négy fal közé? Ha már kórusban kiabálják a gyerekek, hogy -Unatkozunk! - akkor megpróbálunk segíteni 9 izgalmas ötlettel, hogy átvészeljétek a borongós napokat.

Családi mozizás

Szerezzetek egy jó filmet, egy óriási plédet – ami alá mindenki befér -, pakoljatok meg egy tálcát rágcsákkal és édességekkel, és mehet a mozizás.

Társas party

Ha esetleg a filmezésnél agytornáztatóbb feladatokat szeretnél kitalálni, kerítsetek egy társasjátékot. A társasoknak megvan az időtlenség varázsa, így mindegy, hogy egy régi klasszikust, vagy egy mai kedvencet vesztek elő, garantált lesz a szórakozás.

Takaróvár

Gyerekként biztos sokatok próbálkozott maga is takarókból bunkert, várat, házat – ki hogy hívta – építeni. Hisz minden játék izgalmasabb egy bunker mélyén. Húzzátok fel a falakat, és a színezéstől a babázásig, olvasástól a bújócskáig bárminek teret adhat az új építmény.

Takaróvár

Kincsvadászat

Ha szeretitek a kihívásokat, akkor rendezzetek egy kincsvadászatot. Rejtsetek el megbeszélt dolgokat a ház különböző pontjain, amit aztán felváltva kell megtalálnotok. Ha esetleg van egy kedvenc négylábú is a családban, neki is rejthettek el egy kis csemegét, hogy bevonjátok a játékba.

Közös főzés A nagy bezártságban is könnyen megéhezhetünk, így remek ötlet összedobni a kedvenc családi receptet. A gyerekek imádni fogják, hogy segíthetnek és büszkék lesznek arra, amit kotyvasztottak. Persze a szülői felügyelet mindenképpen legyen meg!

Bújócska

Talán kicsit egyszerűnek hangozhat elsőre, de a kevesebb néha több. Ez pedig maximálisan igaz a bújócskára, amit nem lehet megunni, sőt tanulni is lehet közben, például számolásnál az abc-t kell felmondani.

Bújócska

Táncverseny

Szabadítsatok fel egy kis feles energiát zene segítségével. Így aktív mozgássá lehet változtatni a bezártságot. Próbáljatok ki különböző zenei műfajokat, vagy próbáljatok meg profi táncmozdulatok utánozni.

Könyvolvasás

Bújjatok pléd alá, vegyétek elő a kedvenc könyvet, és olvassatok együtt. Olvassatok felváltva, vagy adjátok át a lehetőséget a gyerekeknek. Esetleg tartsatok kisebb szüneteket, és beszéljétek át az addigi történéseket.

Kitalálós

Ha fejtörős játékokra vágytok, szervezzetek egy Activity partít. Mutogatassatok, magyarázzatok és rajzoljatok, hogy a másik kitalálja mire gondoltok. Ebben a játékban garantált az önfeledt móka és kacagás!

Olvasd el többi cikkünket is:

Sport, amitől az egész világ lázban ég! »

Készségfejlesztő labdázás »

Ha bébik, akkor Lamaze játékok »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben