Miért népszerűek a Play-Doh gyurmák?

A Hasbro égisze alatt készülő Play-Doh gyurmák már több, mint 60 éve nyújtanak szórakozást kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Városi legendák szerint az összes eddig előállított gyurmából csavart kígyó akár 300-szor körbe tudná érni a Földet. Derítsük hát ki, miért olyan kedveltek ezek a gyurmák!

Play-Doh gyurma

Tudtad, hogy eredetileg nem is gyerekeknek szánták ezt a terméket? Bár manapság már egyszerű játékként tekintünk rá, a Play-Doh alapanyagát adó gyurmát eredetileg falak tisztítására tervezték a 20. század első felében, mikor még sok háztartásban szénnel tüzeltek, a korom pedig makacs módon megragadt a falakon. Az 50-es évektől kezdett el kialakulni az a színes és különleges illatú termékcsalád, melyet ma is ismerünk és szeretünk. Sőt, az illata olyannyira egyedi, hogy a Hasbro igyekszik levédetni azt!

De térjünk is vissza a gyurmához. A Play-Doh készletekkel bármilyen ötletet megvalósíthatsz. Ha szeretsz az alapoktól építkezni, válaszd a tégelyes készleteket. Rengeteg színvariációban érkeznek, létezik csillogós változatuk is, így a kreatív szobrászkodásnak csak a képzeleted szabhat határt! A Play-Doh gyurma olyan népszerű, hogy valódi művészek is készítettek már múzeumban kiállított szobrokat belőle.

Play-Doh gyurma Play-Doh gyurma

Ha szeretnéd megosztani az élményt barátaiddal, megannyi tematikus készlet közül választhatsz. Épp szülinapja van valakinek és tortát szeretnétek sütni? Vagy csak egy könnyed délutáni fagyizáshoz van kedvetek? Esetleg fogorvos szeretnél lenni, ha nagy leszel, és gyakorolnál egy kicsit? A Play-Doh készletekkel ezt is megtehetitek, hiszen a csomagokban minden szükséges eszközt megtaláltok.

Play-Doh gyurma Play-Doh gyurma

A Play-Doh márka hosszú évtizedes tündöklése bizonyítja, hogy milyen időtálló és megújulni képes termékről van szó, mely minden generáció számára kreatív és fejlesztő kikapcsolódást tud nyújtani. A Play-Doh termékeket megtaláljátok a JátékNet kínálatában!

Olvasd el többi cikkünket is:

Sport, amitől az egész világ lázban ég! »

Készségfejlesztő labdázás »

Ha bébik, akkor Lamaze játékok »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben