Sport, amitől az egész világ lázban ég!

Hát persze, hogy a fociról lesz szó! Mindig is tudtuk, hogy a foci valamiért különleges.

A mai modern szabályok alapjait a 19. század közepén akkor fektették le, amikor különválasztották a rögbit és a futballt.

Innentől kezdve egyre nagyobb népszerűségnek örvend e sport. A futball szabályai egyszerűek, közérthetők és a kezdetek óta lényegében változatlanok. A népszerűséghez több minden is vezetett, de leginkább annak köszönhető, hogy az országok között versengés folyik. Ékes példák erre az Európa vagy Világbajnokság. A nemzeti futballválogatottak számos országban a társadalom példaképei, még akkor is, ha a sport, vagy a tágabb kultúra más területein tombolnak az egyenlőtlenségek.

A legtöbb gyerek örökli, készen kapja a sportrajongást, ami tovább segíti az apa-fiú viszonyt. Egy olimpiát, világbajnokságot követően gyerekek százai lelhetnek új példaképre, és álmodhatják magukat a dobogó tetejére.

Ugyan, idén elmarad az EB, de a móka nem!

A Gólkirály az igazi csatárok kártyajátéka. A lapokkal próbálkozhatunk gólt szerezni, kivédeni azt, vagy érvényteleníteni, sőt speciális lapokkal bármikor fordulhat a kocka. A 2-10 játékosig játszható kártyajáték, akár egy igazi focimeccs, telis-tele van izgalmakkal és fordulatokkal. Többféle játékmód áll a focirajongók rendelkezésére: rendezhetnek házi kupát, vagy maradhatnak az UNO kártyajátékhoz hasonló szabályoknál és küzdhetnek a győzelmet jelentő 5. gólért. A labdarúgás szerelmesei bárhol és bármikor hódolhatnak szenvedélyüknek, csak elő kell kapni a 2 paklit és a játékkedvet. Mindegy, hogy labdát, vagy kártyát ragadnak a gyerekek, a sport szeretete igen fontos szerepet tölt be az egészséges fejlődésükben.

Gólkirály!

Olvasd el többi cikkünket is:

Mario még sosem volt ennyire valóságos – új pálya a LEGOtól »

Megunhatatlan kisállatok: interaktívat igazi helyett »

Minden lányban ott rejlik a díva »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben