Sporteszközök gyerekeknek 2. - Labdajátékok

A szabadban való időtöltés egyik legszórakoztatóbb eszközei közé tartoznak a labdajátékok. A gyerekek imádják a labdát elkapni, eldobni, pattogtatni vagy épp szaladni utána. A labdajátékokban az egész család részt tud venni. Nemcsak a csapatban való játékra, de a helyes láb- és kézkoordináció kialakítására is megtanítja a gyermeket.

(Kép forrás: http://www.femcafe.hu/files/images/gyereksport3.jpg)Ki ne szeretné a gumilabdát vagy szivacslabdát, melyekkel a kisebb gyermekek is könnyedén, sérülésmentesen tudnak labdázni. A mókás koronglabdát, úgy dobod el, mint egy frizbit és mire a másik elkapja labdává ugrik össze. Már óvodás kortól kezdve élvezetes lehet a tollaslabda vagy ping-pong, ami már egy összpontosított koncentrációra tanítja meg a kis játékost.

A nagyobb gyerekek számára kiváló nyári szórakozás a vizilabdázás vagy röplabdázás. Ezeket magaddal viheted a vízparti nyaraláshoz is vagy amikor strandra mentek. Szintén ez az a korosztály, aki már élvezi a focizást vagy kosárlabdázást. Akár otthon, a kertben is felállíthattok egy focikaput vagy kosárpalánkot.

Pumpát mindig jó, ha tartasz a garázsban! Jó szórakozást az egész családnak! :)

Olvasd el többi cikkünket is:

Játék kint vagy bent? »

A szerepjátékok fontossága »

Pszichológus válaszol: kilövésre felkészülni, irány az első osztály! »

Összes cikkünkért kattints ide »

Mi is sütiket (cookie) használunk az oldalainkon. Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben    Rendben Nem szeretném