Szórakoztató és fejlesztő játékok a Tomy-tól

Az apróságok számára legjobb játékok egyszerre szórakoztatnak és fejlesztenek. A TOMY színes kis készletei látszólag egyszerű, mókás játékok, a felszín alatt azonban megannyiféleképpen tanítják a gyerekeket.

A Toomies tojásos szériában a tojástartóban ülő kukucska tojások új köntösben térnek vissza. A nagy tojáskaland óriáskeréken, vonaton vagy akár buszon is folytatódhat. A tojáshéjak és a bennük rejlő kicsibék nem mindig passzolnak színben, ilyenkor a gyerekekre vár a feladat, hogy megtalálják az összeillő darabokat. Ez a párosítgatás a problémamegoldó készséget fejleszti.

A busz vagy a vonat tologatása és az óriáskerék forgatása a motorikus képességre van hatással; a mozdonyvezető csibe lenyomása megforgatja az óriáskereket, ez a nagymotorikát fejleszti, az pedig, amikor a gyerekek leszerelik a tartókat az óriáskerékről, hogy a vonathoz csatlakoztassák, a finommotorikát. A gyerekeknek még a számunkra leghétköznapibb mozdulatok is nagy lépéseket jelentenek a fejlődés útján. A játék szórakoztató mivoltáért a csibék lenyomásával kapott csiripelő hang és a vonat csilingelése felel. Az pedig csak hab a tortán, hogy a szettek kompatibilisek a széria többi tagjával. Játszani nem csak a szárazföldön lehet; a 7 az 1-ben polipocska fürdőjáték a pancsoló kicsiknek nyújt remek szórakozást. A formára illeszthető kanalakkal más és más módon játszhatnak a vízzel. Egy mókás, színes játék tehát valódi multifunkcionális segédeszköz a gyerekek otthoni fejlesztésében.

Persze a képzelőerő sem utolsó, és a kiscsibék nagy kalandjairól, vagy a színeslábú polipocskáról számtalan történet szőhető, de a Tomy termékek között az is talál megfelelőt, aki a kreativitást serkentő játékot keres. Az Aquadoodle rajzszőnyeg felhőtlen és maszatmentes rajzolást nyújt a kicsiknek. A fehér vászon alatt színes alap rejlik, így a vízzel tölthető tollak érintésére a vonalak a szivárvány színeiben elevenednek meg. A felrajzolt forma idővel eltűnik, így a vászon korlátlan szórakozást nyújt.

Üljünk a szőnyeg mellé és figyeljük, ahogy gyermekünk kreativitása megelevenedik rajta, vagy csatlakozzunk a kicsikhez a polipocskás játékban és a tojáskalandokban, hogy a játék igazi családi élménnyé váljon.

Olvasd el többi cikkünket is:

Játék az egészséges talpakért »

Farsangi hagyományok – hagyományos jelmezek »

Top 10 játék 2020-ban a Játékneten! »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben