Üvegfestős móka gyerekekkel

Fantasztikus hangulatot tud teremteni, ha évszaknak megfelelően díszítjük lakásunkat. Tavasz alkalmával kiváló program a kreatívkodás, szülőként pedig büszkén tehetjük ki ablakainkra gyermekünk alkotásait.

Ehhez nem kell más, mint a gyerekek fantáziája, kreativitása és némi üvegfesték.

Akár virág, fa, méhecske vagy saját kezűleg megrajzolt sablont is használhatnak. A lényeg, hogy tükrözze a tavasz hangulatát. Kell egy üvegfólia, amit a sablon fölé helyeznek, mert az üvegfesték száradás után könnyen lehúzható felületéről. Először rajzoltassuk meg a gyerekekkel, mi az, amit szívesen látnának tavasszal az ablakon, majd később ha szükséges, kicsit módosítsunk a sablonon.

Nem árt odafigyelni, hogy minél nagyobbak a felületek, annál könnyebb nekik üvegfestékkel körberajzolniuk. A legkiválóbb megoldás talán ha szép nagy virágot, nagy szirmokkal rajzolunk nekik, melyeket kedvükre színezgethetnek, akár egy kifestőt. (Először mindig a körvonalakat rajzoljuk meg, mielőtt a színezésbe fognánk és várjuk meg amíg megköt, nehogy összefolyjanak a mintáink.

Remek móka és kikapcsolódás az egész család számára. A gyerekek imádnak színezni és kreatívkodni. Szülőként feltehetően mindenki arra gondol elsőnek, hogy a gyerkőcök rajzaival díszítik fel a lakást. Azonban lehet a színesek nem olyan élénkek vagy már a csemeték is unják a sima rajzolást, miután mindenki rajzot kér ajándékba tőlük, emlékként.

Az üvegfestés a legszuperebb megoldás. A gyerekek imádni fogják, hiszen élénkek, színesek és bármilyen üveg felületre felragaszthatják. Ablakra, hűtőre, bármilyen olyan felületre, ami sima és nem ragad bele.

Érdemes kiválasztani a lakás legnaposabb pontjait a művészkedésre. Minél nagyobb és színesebb az alkotás, annál nagyobb felületet foglal el az ablakon, aminek köszönhetően az átszűrődő nap fénye, a szivárvány színeiben borítja be majd a lakást.

Üveg festés

Olvasd el többi cikkünket is:

10 tipp a motivált iskolakezdésre »

10 érv az önfeledt játék mellett »

A gyerekek miért kreatívabbak, mint a felnőttek? »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben