Varázslatos társasjáték-szezon köszöntött be

Itt van az ősz, és előbb vagy utóbb beköszönt a vele járó borongós, esős idő. Az őszi-téli szezon elmaradhatatlan játéktípusa a társasjáték, amivel akkor is órákig lehet szórakozni, ha az időjárás nem engedi az időt a szabadban tölteni. Egy társasjáték remek befektetés abból a szempontból, hogy egyszerre több gyereket, sőt, akár a szülőket is lekötheti.

A társasjáték szó alatt ma már nem csupán a lapos táblán való körbelépegetést értjük. A kisebb gyerekek között azok a legnépszerűbbek, amelyek rövidek, könnyen érthetők és valamilyen mókás ötletet elevenítenek meg. A rókaformájú Szuper Mágikus Jinn a barkochba-partik sztárja, a mindinféle rémséget elnyelő Undi Guszti pedig a tapintásra és az ügyességre alapoz. Igazán látványos játékteret pedig a mókás mézeskalács házzal járó Jancsi és Juliskánál láthatunk, ahol a banya házáról kell észrevétlenül lelopni az édességeket. Persze a hamburgerekkel tömhető, kipukkadó hasú Pufi Röfi megjelenése is garantálja a nevetést.

A nagyobbak számára az olyan gondolkodtató játék váltak be, mint a hazugságvizsgáló Kamu detektor, vagy a Nevezd meg, amihez igazán hegyezni kell a füleket, hogy minél gyorsabban megnevezhessük a feladványokban szereplő hangokat. Ezek a játékokon nem csupán gondolkodni kell, de interaktivitásukkal valóban bevonják a játékosokat az élménybe. A hangutánzós Száj, az izgága tenyerű Csapj bele!, a koncentrációt igénylő Memo Mester vagy a kiváló ügyességi játék, a Falánk cápa mind-mind élvezhető az egészen kis gyerekektől a felnőttekig mindenki számára, így a társasjáték minőségi, családi időtöltést nyújt a délutánokra vagy az estékre.

Az egyik legszórakoztatóbb családi társasjátékból, az Igaz vagy Hamisból már többféle változata elérhető magyar nyelven. A kicsiknek és nagyoknak is sok fejtörést okozó alapverzió mellett az Igaz vagy Hamis Junior a fiatalabb játékosokra specializálódott. A legizgalmasabb változat azonban az idén megjelenő Harry Potter tematikájú Igaz vagy Hamis játék! Végre a varázsvilág szerelmesei is tesztelhetik tudásukat. A játék mintegy 1000 kérdéssel teszi próbára a játékosokat, kezdő és haladó szinten, így azok is megmérettethetik magukat, akik még csak ismerkednek a népszerű univerzummal. A Harry Potter tematikájú Igaz vagy Hamist még a Mágiaügyi Minisztérium is csak ajánlani tudja.

Harry Potter: Igaz vagy hamis

Olvasd el többi cikkünket is:

Szórakoztató és fejlesztő játékok a Tomy-tól »

Mire vágynak a gyerekek idén karácsonykor? »

Mi leszel, ha nagy leszel? »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben