Virtuális Locsolkodás

Idén nem lehet egy lány számára sem kifogás az, hogy nincsen otthon. Szerencséjükre megússzák, hogy csurom vizesek legyenek, de az élményről nem kell lemondaniuk…

Zöld erdőben jártam,
Kék ibolyát láttam,
El akart hervadni,
Szabad-e locsolni?

Nem mehetek, pedig vártam,
Most, kamera elé álltam,
Nem akarom, hogy elhervadj, ó lány,
Ezért hát most meglocsollak online!

Virtuális locsolkodás 1

A #MARADJOTTHON kampány keretein belül, mi most szeretnénk mindenkit arra buzdítani, hogy fittyet hányva hiányosságaira, tartsák meg ezt a szép hagyományt idén is úgy, hogy nem mozdulnak ki otthonról.

Mivel a tanulás már ilyen jól megy online keretek között, ezért miért ne lehetne virtuálisan locsolkodni? Ne aggódjatok fiúk, zsebeitek nem maradnak üresen, hiszen a lányok dobhatnak puszit vagy szivecskét nektek a kamerába, ezt pedig eltehetitek a gépeteken, mint amolyan jutalom jelvényt, hogy részt vettetek egy ilyen komoly társadalmi felelősségvállalásban.

Fiúknak

Keressetek locsolóverseket, majd költsétek át kicsit, hogy passzoljon az online locsolkodáshoz, de akik hagyományhívők, nekik sem kell attól tartaniuk, hogy ez a nemes gesztus nem veszi le a lányokat a lábáról.

Virtuális locsolkodás 1

Amennyiben ti is készítetek képernyőfotót a virtuális locsolkodásról, töltsétek fel a közösségi média felületekre, hogy megmutassátok, ti is felelősségteljesek vagytok.

Lustálkodóknak

Ha lustálkodtok és nem éri meg az erőfeszítést, mégis úgy érzitek gondoltok a lány ismerőseitekre fiúk, akkor keressetek valami jópofa videót vagy képet a neten és küldjétek el üzenetben a lányoknak.

Virtuális locsolkodás 1

Csípjétek ki magatokat és hívjátok fel a lányokat online és mehet is az előadás. Szépen, illedelmesen, vagy akár vadul, (vízmentes) vödörrel is „locsolkodhattok”. Amint megkapjátok a jutalmatokat és a lányok apró rajzokkal, vagy gesztusokkal kedveskednek nektek cserébe a locsolásért, készíthettek egy képernyőfotót is, melyet feltölthettek a közösségi médiára is #virtualislocsolkodas hashtaggel. Hogy kinek sikerül több lányt meglocsolnia virtuálisan és milyen stílusban teszi, az már csak rajtatok áll!

Lányoknak

Nem tudom ti hogy vagytok vele lányok, de ha a ruha szárazon marad, az csak jót jelenthet. Hiába hízelgő gesztus a fiúk részéről, tojásfestés és puszik helyett, most csinosan várjátok a fiúk hívását és aranyos rajzokkal, feliratokkal vagy arckifejezéssel köszönjétek meg, hogy gondoltak rátok.

Virtuális locsolkodás 1

*Ne feledjétek, az otthonmaradás nem jelenti azt, hogy le kell mondanotok egy szép hagyomány megtartásáról, hiszen a digitális eszközökkel, kicsit átalakítva ugyan, de mindenre képesek vagyunk!


Olvasd el többi cikkünket is:

10 tipp a motivált iskolakezdésre »

10 érv az önfeledt játék mellett »

A gyerekek miért kreatívabbak, mint a felnőttek? »

Összes cikkünkért kattints ide »

Van pár sütink (cookie). Kérsz egyet?
Segítségükkel továbbra is szeretnél okos és hasznos termékajánlókat látni? Elolvasom bővebben Nem szeretném Rendben